Egyéb

A Bayern család elbúcsúzott Rainer Ulrich-tólA klub megható búcsút vett a Bayern B-csapatának korábbi edzőjétől, Rainer Ulrich-tól, aki még januárban, 73 éves korában hunyt el. Gyászszertartására pénteken került sor a München melletti Straßlach településen, mintegy 200 személy részvételével, köztük korábbi csapatai, a Bayern, a Stuttgart és a Karlsruher SC egyes tagjaival. 

Rainer Ulrich funeral

A Bayern családot Marco Neppe technikai igazgató és Joshua Kimmich illetve jónéhány korábbi Bayern érdekeltségű személy képviselte: Matthias Sammer, Felix Magath, Hermann Gerland, Egon Coordes, Wolfgang Dremmler, Tim Walter, Werner Kern, Manfred Schwabl, Michael Sternkopf, Michael Tarnat és Holger Badstuber, valamint Uschi Müller, Gerd Müller özvegye is, a bombázóval ugyanis Ulrich korábban együtt edzősködött a klub tartalékcsapatánál. A klubszíneket a piros és fehér színű virágok szimbolizálták.

Rainer Ulrich először 1995 és 1998 között irányította a B-csapatot, ezt követően több más klubnál is megfordult, 2009-ben azonban visszatért Münchenbe és egészen 2018-ig dolgozott a klubnál a B-csapat másodedzőjeként. Ulrich többek között olyan tehetségeket nevelt ki, mint Sammy Kuffour, Dietmar Hamann, Alexander Zickler, David Alaba, Emre Can vagy épp Pierre-Emile Hojbjerg. Edzői karrierje elején pedig még Oliver Kahn útjait is igazgatta a Karlsruher B-csapatánál. A klub február 24-én, a B-csapat idei első hazai meccse előtt egy perces gyászcsend keretében külön is megemlékezik róla.

A Bayern család elbúcsúzott Rainer Ulrich-tól
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top