Bundesliga

„Szerintem Mbappé nem fogja kihagyni a BL-meccset” | Sajtótájékoztató: Wolfsburg-BayernJulian Nagelsmann a Wolfsburg elleni, vasárnap délutáni bajnoki előtt tartott sajtótájékoztatót.

A Pressekonferenzén téma volt Mbappé sérülése, a Bayern fájdalommal küszködő játékosai, illetve Manuel Neuer is. Mutatjuk a tréner válaszait az újságírók által feltett kérdésekre!Image

Upamecano lábujjfájdalma már hetek óta tart.

A kerethelyzetről: Ryannek fáj a térde, zúzódást szenvedett. Stanisicnak ínproblémája van. Upát most is kezelik, neki az egyik lábujja fáj, de holnap normálisan is tud majd edzeni szerintem. Choupónak a gyomra fáj, nem aludt jól, nem is edzett ma velünk. Majd meglátjuk, milyen fitt lesz holnap. Szerintem játszani fog.

A sérülést szenvedő Mbappéról: Nem tudom pontosan, milyen sérülése van, ezért is gondolom úgy, hogy nem fogja kihagyni a mérkőzést. Ha nem komoly a sérülés, valószínűleg játszani fog. De én messze állok az egésztől, úgyhogy nem az én dolgom ezt megmondani. A PSG oldalán megjelent jelentésben elég határozatlanul fogalmaztak.

Sadio Manéról: Február közepén vagy végén térhet vissza. Jól állnak a dolgok és már nincsenek fájdalmai. Viszont biztosan kihagyja a PSG elleni mérkőzést. Azutánra, február 21. körülre tervezzük a visszaépítését.

A Mainz ellen látott háromvédős rendszerről: Az előző három-négy hónapban négyvédős rendszerben játszottunk. A felállásoké elég elgondolkodtató téma. Inkább attól függ ez az egész, hogy a játékosok hogyan mozognak a pályán, hogyan osztják fel a területeket és nem a posztoktól.

Magáról a meccsről: Nem volt külön beszédem a csapat felé. Megint ott volt a győzelem vágya a játékosok előtt. Klasszis játékosokról és emberekről van szó. Megint túl sok mindenről írt a sajtó, de igazából akik képesek az eredmény alakítására, azok a játékosok.Image

Musiala ismét dicséretet kapott.

Musialáról: Világklasszis teljesítményt nyújtott. Jó agresszióval játszott, Thomasszal együtt. Ebben az évben ez volt a legjobb performansza. A világbajnokság mentálisan kimerítő volt számára. Mindig ott van benne a buzgóság és kreatív megoldásokkal rukkol elő.

Joao Cancelóról: Nagyon szerethető játékos és segíteni fog, hogy jobbak legyünk. Igazi harcos, aki amennyi játékpercet csak lehet, annyit akar játszani. És mindig nyomot szeretne hagyni egy találkozón. Új opciókat nyújt nekünk. A Mainz elleni első félideje nagyon erős volt.

Neuerről: Nem mindennap beszélünk, de persze tartjuk a kapcsolatot egymással. Mostanában sokat van az edzőteremben, minden nap itt van. Szerintem egy ilyen játékos vissza tud térni világklasszis kapusként.

A Wolfsburgról: Tudják, mi a dolguk. Nagyon agresszívak. A legutóbbi meccseiken egyszer öt és hat alkalommal is betaláltak. A játékosaik nagyon gyorsak, szóval ezt le kell küzdenünk.

Niko Kovac kijelentéséről, miszerint Berlinben nehezebb játszani jelenleg, mint Münchenben: Nikóban igazi versenyszellem van. Már elmondta többször is, mire gondolt, amikor ezt mondta. Münchenben sok stadion van, nem tudom pontosan, melyikre gondolt.

Az utolsó kérdéssel kapcsolatban délután négy órakor külön poszttal készülünk a Facebook- és Instagram-feedünkön. Ne hagyjátok ki azt se!

„Szerintem Mbappé nem fogja kihagyni a BL-meccset” | Sajtótájékoztató: Wolfsburg-Bayern
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top