Reakciók

Nagelsmann: Cancelo azt hozta, amit vártunk tőleJoao Cancelo számára nem kellett sok idő a tökéletes bemutatkozáshoz a Bayern színeiben. Nagelsmann rögtön a kezdőcsapatba jelölte a portugál szélsőhátvédet a Mainz elleni Német-Kupa nyolcaddöntőben, csupán egy nappal az müncheni érkezése után. Joao meg is hálálta a bizalmat, mivel mindössze 17. perc után egy briliáns beadás révén kiosztotta első gólpasszát új csapatában, amelynek következtében Choupo-Moting korán meg is szerezte a vezetést kedvenceink számára, megalapozva a továbbjutás sorsát.

Kiváló debütálás

„Nagyon jó beadásai vannak a hosszú oldalra” – nyilatkozta róla Nagelsmann már a mérkőzés előtt, amikor arra kérték, jellemezze az új igazolás kvalitásait.  A tréner ennek érdekében rendkívül támadó szellemben küldte pályára a 28 éves játékost a debütáló meccsén. Nagelsmann az újévben először alkalmazott 3 védős felállást annak érdekében, hogy legyen egy plusz középhátvéd hátul és Cancelo erősségei még inkább megnyilvánulhassanak.

Elismerés az edzőtől és a csapattársaktól

„Az első 2-3 akciója hihetetlenül kreatív volt. Egyszerűen rendkívül labdabiztos, amire különösen nagy szükségünk van a mélyen védekező ellenfelekkel szemben. Emellett jól védekezett és nagyon keményen is küzdött. Rengetegszer futott előre, ami az utóbbi időben kicsit hiányzott a jobboldalról. Azt hozta, amit vártunk tőle” – értékelte pozitívan Cancelo debütálását Nagelsmann.

João Cancelo FC Bayern

Cancelo első gólpassza egy beadásból érkezett a Bayern színeiben

Természetesen a csapattársaktól is dicséretet kapott. „Ahhoz képest, hogy ez volt az első meccse az új csapatában, mindenképpen nagyon jó teljesítményt nyújtott. Szerintem nagyon jól sikerült integrálni az erősségeit a játékunkba. Nagyon jól átlátja a pályát, a beadásai nagyon veszélyesek, nagy szenvedéllyel játszik.” – foglalta össze a csapatkapitány, Müller. „Rendkívüli minőségű játékos, ami most is megmutatott. Remélem és várom már, hogy még több sikert szerezzünk vele” – jellemezte Kimmich.

Cancelo: Nagyon örülök, hogy hozzájárulhattam a győzelemhez

João Cancelo Leroy Sané FC Bayern

Cancelo és Sané együtt ünneplik a Bayern harmadik gólját a szünet előtt

Cancelo a lenyűgöző teljesítménye ellenére szerényen nyilatkozott: „Nagyszerű teljesítmény volt az egész csapattól. A csapattársaim igyekeztek a lehető leggyorsabban integrálni engem a játékukba. Nagyon örülök, hogy hozzájárulhattam ehhez a győzelemhez. A beadásom nem volt rossz, de Choupo-Moting beadása még jobb volt.”

Összeségében a portugál játékos bemutatkozása aligha sikerülhetett volna jobban. „A legfontosabb a győzelem volt és ezt meg is szereztük. Ott vagyunk a negyeddöntőben a Német-Kupában, ezért nagyon boldog vagyok” – összegzett Cancelo a első Bayern-meccse után.

Cancelo meze már rendelhető a klub online shopjából: https://fcbayern.com/store/en-zz/c/shop-by-player/joao-cancelo?showredirect=true&origin=en-aa&target=en-zz

 

Nagelsmann: Cancelo azt hozta, amit vártunk tőle
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top