Átigazolási hírek

Hivatalos: Cancelo kölcsönben a Bayernhez szerződöttA Bayern München fél évre kölcsönvette a Manchester City kiválóságát, Joao Cancelót.

A mai naptól a német rekordbajnok játékosa Joao Cancelo, aki a szezon végéig, tehát június 30-ig szóló kölcsönszerződést írt alá a klubbal. A 28 esztendős portugál szélsővédő új szerződésében vételi opció is szerepel (70 millió € környéki árral).

Spanyol sajtóhírek szerint a játékost a Barcelona is megkereste egy kölcsönügylet keretében, azonban Joaót végül Hasan Salihamidzic győzte meg. Ugyancsak Katalónia felőli az a pletyka is, miszerint Benjamin Pavard már zöld lámpát kapott, hogy nyáron aláírjon a Barcelona csapatánál.Nyilatkozatok

Brazzo: Nagyon örülünk, hogy Joao a Bayern mezét fogja viselni. Most kölcsönbe vettük őt, nyáron pedig lehetőségünk lesz leigazolni is. Már egy ideje a figyeltük őt, hiszen nagyra tartjuk a képességeit. Jól illeszkedik a rendszerünkbe a támadó stílusával és dinamizmusával, valamint a mentalitásával és a tapasztalatával. Biztosak vagyunk benne, hogy segíteni fog nekünk.

Joao Cancelo: A Bayern München egy hatalmas klub, a világ egyik legnagyobbja. Az óriási motiváció számomra, hogy ilyen kiváló játékosokkal játszhatok. Tudom, hogy ez az egyesület minden évben trófeákért küzd. A legjobbamat fogom nyújtani.Cancelo a Benfica együttesénél nevelkedett, majd 2014 és 2019 között jó szezonokat futott a Valencia és a Juventus együttesében. Fiatalkorában a világ egyik legnagyobb potenciállal rendelkező jobbhátvédjeként számoltak vele, amikor pedig két és fél évvel ezelőtt aláírt a Manchester City-nél, beigazolta a jóslatokat.

A Kékeknél univerzális szélsővédő lett belőle Pep Guardiola irányítása alatt. 154 mérkőzésen játszott a csapat színében, ezen meccsekből 69-szer a védelem jobb oldalán, 75-ször pedig a balon. Kétszeres angol, egyszeres olasz, illetve portugál bajnok, a nemzeti csapat mezében pedig 41-szer szerepelt.

A Bild még tavaly írt róla, hogy Nagelsmann nagyon kedveli Cancelo játékát. A játékos nem volt megelégedve a City-ben betöltött szerepével és emiatt, illetve a védelemből kidőlő játékosokra reagálva kapóra jött ez a kölcsönszerződés.

Sok sikert a világ legjobb csapatában, Joao!

Hivatalos: Cancelo kölcsönben a Bayernhez szerződött
2 hozzászólás

2 hozzászólás

  1. Pingback: “Cancelo logikus igazolás volt” | Sajtótájékoztató: Mainz-Bayern

  2. Pingback: “Egyből megragadtam ezt a lehetőséget” | Cancelo első sajtótájékoztatója

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top