Reakciók

„Igazságos döntetlen született” | Reakciók: Lipcse 1-1 BayernNagelsmann számára a Lipcse elleni 1-1-es döntetlen kissé vegyes képet mutatott. „Részben jó volt, de voltak dolgok, amiket jobban is csinálhattunk volna” – fejtette ki a tréner a Bundesliga 2023-as évnyitója után, amelyen a Bayern nem tudta megtartani egy gólos előnyét. 

Az új igazolás, Yann Sommer eközben már előre tekint: „Kedden újra pályára lépünk és szeretnénk felvenni a ritmust.”

Reakciók Bayern részről

Julian Nagelsmann:Részben jó volt, de voltak dolgok, amiket jobban is csinálhattunk volna. Izgalmas meccs volt, néha kicsit hektikus is. Ez persze természetes úgy, hogy néhány hónapja nem játszottál. Az első félidőben egy kissé több higgadtsággal több gólt is szerezhettünk volna. A második játékrészben kapott gól teljesen felesleges volt. Támadásban nem voltunk eléggé felpörögve. Mindent összevetve a meccs utolsó harmadában egy kicsit hektikusan játszottunk, de így is volt néhány ígéretes gólhelyzetünk, amelyeket nem tudtunk kihasználni. Most van időnk dolgozni keddig, hogy kijavítsuk a hibákat.”

Joshua Kimmich: „Összességében egy kiegyenlített mérkőzés volt. Az első félidőben nem alkottunk nagyot, de nem is nagyon hagytuk magunkat, így megérdemelten szereztük meg a vezetést. Végül megnyerhettük volna a meccset, ha nincs az én hibám. Ennek ellenére nem birtokoltuk eleget a labdát és egy kicsit hektikus volt a játékunk. Összességében igazságos döntetlen született. Elégedettek lehetünk az egy ponttal. Most meg kell próbálnunk egy újabb győzelmi szériát összehozni.”

Yann Sommer: „Intenzív bajnoki meccs volt, de nem minden ment a terv szerint. Nem régóta vagyok a csapatnál, így ők sem ismernek még elég jól engem. De elégedettek lehetünk az egy ponttal, a Lipcse ugyanis egy nagyon jó csapat. Kedden újra pályára lépünk és szeretnénk felvenni a ritmust. Nagyon várom már az új kihívást egy ilyen nagy klubnál.”

Reakciók a Lipcse részéről

Marco Rose (Lipcse vezetőedzője): „Az volt az érzésem, hogy több van bennünk. Az első félidőben túlságosan szervezetlenek voltunk. Emiatt többször is előfordult, hogy a Bayern nyomás alá tudott helyezni minket. A második játékrész már nagyon jól sikerült – jobbak voltunk, mint a Bayern. Elfogadjuk az egy pontot egy ilyen jó csapat ellen.”

Marcel Halstenberg (Lipcse védője): „Mindannyian éreztük, hogy több van bennünk. A Bayern ugyanis elkövetett néhány hibát, de így is elégedettek lehetünk. Ők voltak az erősebb csapat, de még így is voltak lehetőségeink. Továbbra is szeretnénk pontokat gyűjteni.”

Xaver Schlager (Lipcse középpályása): „Győzni akartunk. Nem játszottunk jól az első félidőben és a Bayern ezért megbüntetett minket. A második játékrészben aztán elkezdtünk magunk módján játszani és megvoltak a lehetőségeink. Ezért nem vagyunk teljesen elégedettek a döntetlennel. Többet kellett volna kihoznunk ebből a meccsből.” 

A mérkőzés összefoglalóját itt tekinthetitek meg:

Iksszel nyitottuk 2023-at | Lipcse 1-1 Bayern

 

„Igazságos döntetlen született” | Reakciók: Lipcse 1-1 Bayern
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top