Sajtómix

Sajtóhírek: Mondtuk már, hogy Sommer közel a Bayernhez? Most még közelebb!

Sajtómíx rovatunk legfrissebb hírcsomagjában beszámolunk nektek a kapuskérdés jelenlegi állapotáról.

Már jó ideje húzódik a Bayern kapuskutatása, ami nem meglepő, hiszen nem gyakori, hogy topcsapat télen szerződtet tophálóőrt. Ez a tény Hasan Salihamidzicék helyzetét is megnehezítette, de a legújabb hírek már arról szólnak, hamarosan pont kerülhet az ügy végére.

Igaz, ez az utolsó félmondatot sokszor leírtuk már mi is… mindenesetre itt vannak a mai nap információi!

Image

Omlin és Sommer háttal a kamerának a katari vébén.

Florian Plettenberg (Sky) szerint ma ült le tárgyalni ismét a Bayern és a Mönchengladbach Yann Sommer leigazolása miatt. A riporter úgy tudja, ezzel megkezdődhet a tényleges sakkjátszma. Ugyan eddig a Csikók nem akarták eladni svájci kapusukat, a napokban pozitív visszajelzést kaptak a Montpellier csapatától.

Ez azért fontos, mert a francia klub 29 éves (szintén svájci) kapusát, Jonas Omlint nézte ki a Gladbach klasszisa pótlására. Sommer az elmúlt hetekben egyetlen interjút sem adott jövőjéről és végig profin kezelte a helyzetet,

de nyílt titok, hogy megragadná élete lehetőségét és a német rekordbajnokhoz igazolna.

Az elmúlt héten azt is megszellőztette a német sajtó, hogy Neuer felépülése sokkal tovább tarthat, mint eddig gondoltuk. Lehet, hogy a 34 éves Sommer az egész 2023-as évet kibérli a bajorok kapusaként. Az biztos, hogy a Bayern mindenképpen szeretne igazolni erre a posztra és ezt Nagelsmann és Kimmich is helyeselte a közelmúltban adott nyilatkozatukban.

Image

Nem csak Omlin, hanem a képen látható Kobel is svájci.

A helyzet nem könnyű: a Bayernnek azt a pénzt kell kifizetnie Sommerért, amelyet a Montpellier kér Omlinért. Ha eldőlnek a dominók és elindul a transzferkeringő, akkor Brazzóéknak még bő két hetük van arra, hogy szerződtessék célpontjukat. A bosnyák szakember egyébként legutóbbi interjújában elmondta, hogy az ideális az lenne, ha már a Lipcse elleni meccsre edzésbe állna az érkező.

Mindeközben a dortmundi Gregor Kobel, mint hosszútávú, 2024-től számított megoldás is szóba került a Bayern háza táján a Sky által, ám ezek a pletykák egyelőre nem sokat jelentenek. Ami Alexander Nübelt illeti, a sokat nyilatkozó ügynöke, Stefan Backs ma reggel már konkrétan kijelentette, hogy egészen biztosan nem tér haza télen a Bayern kölcsönjátékosa.

Ha tényleg felgyorsulnak az események, akkor (amellett, hogy nagyon megköszönjük) már ezen a héten jöhet az új érkező. Reméljük, a Montpellier-Mönchengladbach-München trió hamarosan megegyezik egymással.

FRISSÍTÉS (január 17.):

FRISSÍTÉS (január 18.)

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top