Sajtótájékoztatók

„Tisztában vagyok a szerepkörömmel” | Blind első sajtótájékoztatója



Megtartotta legelső PK-ját a Bayern új igazolása, Daley Blind.

Január 5-én aláírt, 6-án Dohában edzett, ma pedig már a mikrofonok mögé is leült a keret legújabb tagja, a holland védő Daley Blind.

Mellette ült Brazzo, aki beszélt Sommerről, Pavard-ról és Mazraouiról is. Blind a szívproblémájával és a Bayernen belüli szerepkörével kapcsolatban is kifejtette véleményét és a céljait is kitűzte.

Image

A BB neked Balatonboglár, nekünk Blind & Brazzo.

Daley Blind

Louis van Gaalról vagy Erik ten Hagról: Nem beszéltem velük az átigazolás előtt. Amikor hivatalosan is aláírtam a szerződésem, üzentek nekem és gratuláltak.

A Bayernen belüli kommunikációról: Az egész olyan gyorsan történt. Szerintem nem lesznek nyelvi nehézségek, hiszen mindenki kiválóan beszél angolul. De amúgy már elkezdtem németül is tanulni.

A Bundesligáról: Kiváló versenysorozat. Sok focit nézek, ahogy ezt a ligát is. Nagyon fizikális bajnokság, de a csapatok szeretnek játszani is. Az elmúlt években találkoztunk a Bayernnel és a Dortmunddal is az Ajax csapatával.



Image

Már edzésbe is állt tegnap, ez a kép pedig ma reggeli.

A szívproblémáiról: Az már egy pár éve volt és szerintem megmutattam azóta, hogy a legmagasabb szinten is tudok focizni, például a Bajnokok Ligájában. Ezzel nem lesz probléma, jól érzem magam. Hozzá kellett szoknom, együtt kell élnem vele, magabiztos vagyok. Folyamatosan tartom a kapcsolatot az orvosaimmal.

A céljairól: Természetesen ugyanazok, mint a csapaté. A trófeaszerzés. Személy szerint annyi meccset szeretnék játszani, amennyit csak lehet, de azzal is tisztában vagyok, hogy milyen szerepkörben érkeztem ide. Tudom, hogy nem én vagyok az első számú opció, de mindent beleadok, hogy minél többször pályára lépjek. Most élvezni akarom a pillanatot. Hogy mi lesz nyár után, majd meglátjuk.



Image

Már Daley szerződésfelbontása előtt felvette a kapcsolatot egymással a két fél – a játékos nem akarta kommentálni a kontraktusának felbontását.

Hasan Salihamidzic

Az átigazolásról: Már karácsony előtt felvettük vele a kapcsolatot. Sokáig beszélgettünk Daley-vel. Átbeszéltük a szerepkörét a csapatban. Tudjuk, hogy ő egy nagyszerű játékos. Nagyon jól zajlottak a tárgyalások. Most pedig abban reménykedünk, hogy nyerünk egy pár trófeát közösen.

Mazraoui szívburokgyulladásáról: Ő egy fontos játékos számunkra, aki most nem lesz bevethető. Nehéz megmondani, hogyan alakult ki (a gyulladás). A marokkói válogatott orvosi csapatával is beszélt, mi pedig tartottuk velük a kapcsolatot. A mi doktoraink is megvizsgálták. Nagy balszerencse ez mindannyiunknak. Minden héten tesztelni fogjuk őt, de megadjuk neki a kellő időt a felépüléshez.

A vébéről visszatérő játékosokról: Benji már megérkezett, King Coman pedig délután jön. Dayot Upamecano jókedvvel csatlakozott hozzánk és kiváló formában van. Ő arra használta a vébét, hogy még tovább fejlődjön és a torna egyik legjobbja volt.

Image

A dohai heves eső is szóba került.

Pavard-ról: Persze lesznek tárgyalásaink. Nagyon fontos kerettag és nagy terveink vannak vele. Nekem azt mondta, hogy nagyon kényelmesen érzi magát a Bayernnél.

Yann Sommerről: Ahogy már mondtam, nem szeretek más klubok játékosairól beszélni. Az átigazolási időszak január 31-én zárul.

A reggeli edzés során tapasztalt esős időjárásról: Megkérdeztem egy pár embert, hogy ez mennyire gyakori itt. Meglepődtünk, hiszen azt hittük, hogy idejövünk és minimum 25 fok lesz folyamatosan.

„Tisztában vagyok a szerepkörömmel” | Blind első sajtótájékoztatója
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top