Átigazolási hírek

Hivatalos: A Bayern szerződtette Daley Blindet



Hivatalossá vált, hogy a Bayern München leigazolta az Ajaxszal december végén szerződést bontó 32 éves holland védőt, Daley Blindet!

A holland védőjátékos ingyen igazolhatóként nyárig írt alá a bajor fővárosban. Sajtóhírek szerint relatíve alacsony fizetése mellett teljesítményalapú bónuszokat kaphat a szezon végéig. Holnap csatlakozik a katari edzőtáborba utazó kerethez.

Blind több mint 300 meccs után közös megegyezéssel bontott szerződést nevelőklubjával, az Ajaxszal december végén, a Bild szerint pedig a Bayern szinte azonnal felvette vele a kapcsolatot. Még az is lehet, hogy maga a müncheni megkeresés volt a szerződésbontás oka, hiszen Daley jó kapcsolatot ápol az amszterdami klubbal, amely a jövőben búcsúmeccset is rendez egykori játékosának.

A szerződés egy félszezonra, tehát idén június 30-ig szól. Az előzetes sajtóhírekkel szemben (elsőként Telegraaf) a kontraktus nem tartalmaz egy plusz idényes hosszabbítási opciót. Erről korábban Florian Plettenberg (Sky) és Tobi Altschäffl (Bild) is beszámolt.



A harmadik számú szerelésben.

Hasan Salihamidzic: Nagyon örülünk, hogy Daley csatlakozott a csapatunkhoz. Ő egy sokoldalú védő. Tud a bal oldalon, illetve középen is játszani. Komoly nemzetközi tapasztalata van és egy igazi vezér. Biztos vagyok benne, hogy segíteni fog minket.

Daley Blind: Alig várom már, hogy a klub mezében focizzak. Most jön a szezon legfontosabb része, ami a címekről szól. És egy olyan klub mint a Bayern, képes minden trófeát megnyerni. Ennek a ténynek fontos szerepe volt a döntésemben. Remélem, segíthetem a tapasztalatommal a csapatot. Minden beleadok majd.



Transfervrije Daley Blind staat voor verrassende overstap naar Bayern München | Voetbal | NU.nl

Egészen pontosan 333 mérkőzésen szerepelt az Ajaxban.

Daley kiváló alternatívája lehet a súlyos sérüléssel kidőlő Lucas Hernándeznek, miközben tapasztalt és sokoldalú is: középen, a bal oldalon és a védekező középpályán is tud focizni. Klasszis módon olvassa a játékot, egyetlen gyengesége pedig a viszonylag lassú sebessége.

A 180 centiméter magas hátvéd a két részletben összesen 10 évig tartó ajaxos karrierje között négy szezont eltöltött a Manchester Unitednél (2014-2018) is, valamint eddig 99 válogatottságot ért el az Oranje mezében. Hét holland bajnoki címe mellett pályafutásának nagy sikere a 2018-19-es Bajnokok Ligája-menetelés az amszterdamiakkal.

2019-ben szívizomgyulladással diagnosztizálták, közel állt a visszavonuláshoz, majd egy beültethető cardioverter-defibrillátor került a mellkasába. Ugyanebben az évben született meg kisfia is. Édesapja az a Danny Blind, aki játékosként tagja volt a 90-es évek Ajaxszának, amely többek között megnyerte a Bajnokok Ligája 1994/95-ös sorozatát.

Sok sikert, Daley!

Hivatalos: A Bayern szerződtette Daley Blindet
2 hozzászólás

2 hozzászólás

  1. Pingback: Indul a katari edzőtábor!

  2. Pingback: Minden, amit Daley Blindről tudni kell!

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top