Bundesliga

Újabb sokgólos siker | Bayern 6-1 Werder Bremen



A Bayern München az első félidőben átszaladt 14. fordulós ellenfelén, Werder Bremenen, majd a másodikban újra megtette ezt és végül 6-1-re nyert ellene. Mutatjuk, mi történt a meccsen.

A naptári év utolsó hazai találkozóján szépen akart búcsúzni az Allianz Arena közönségétől a Bayern. Az újonc Werder két ligában aratott győzelem után érkezett Münchenbe, miközben a bajorok sorozatban négy bajnokin nyertek a kezdőrúgást megelőzően.

Julian Nagelsmann alig változtatott a kezdőjén: csak a megsérülő Davies maradt ki, akinek a helyére Hernández ugrott be. Elől újra ott volt Choupo-Moting, Mané, Gnabry és Musiala is. Mind a négyükkel történt valami említésre méltó – lássuk, mi!



Image

Esélye sem volt a Werdernek.

Jamal kezdte a gólgyártást (csakúgy, mint az előző bajnokin). A 6. percben elfektetett mindenkit a tizenhatoson belül és ballal belőtte a labdát Pavlenka kapujában. Négy perc múlva azonban egyenlített a vendégcsapat.

Az első félórára nem lehetett panasz, hiszen a 28. percig még három gólt láthatott a müncheni közönség. Serge Gnabry egy lepattanó labdát tekert be a hálóba a 22. percben, majd Kimmich kiugratta Goretzkát, aki elvitte a labdát a kapus mellett és estében beemelte azt.

Sadio Mané sérülése kicsit árnyalta a dolgokat (holott nem nézett ki súlyosnak), ugyanakkor lecserélése lehetőséget adott Sanénak, akit a 28. percben Choupo-Moting ugratott ki. Sané Pavlenka előtt lepasszolta Gnabrynak, akinek könnyű dolga volt. Ekkor már 4-1 állt az eredményjelzőn.

Choupo egyébként még az első Gnabry-találat előtt kihagyott egy tizenegyest, de ez végül nem számított.



Image

Sorozatban kilencedik győzelmét aratta a Bayern.

A második félidőben nem játszott olyan elánnal a hazai gárda, mint az elsőben. Visszább vett a tempóból a csapat és a meccs hajrájáig gyakorlatilag semmi említésre méltó nem történt. Ja, vagyis talán annyi, hogy Sabitzer beállását követően balbekket játszott.

A 82. percben aztán Gnabry megszerezte a mesterhármast érő találatát, kilencre növelve szezonbeli góljainak számát. Két perccel később a 17 esztendős Mathys Tel indult meg a saját térfelén és egészen a tizenhatosig vitte a labdát, ahol gyengébbik, bal lábával a kapuba zúdította azt.

Ezzel lett végül 6-1, ami a végeredmény is volt. Újabb három pontot szerzett a bajor alakulat, ez pedig azt jelentette, hogy az utolsó idei fordulót is az élen kezdi majd. Szombaton a Schalke ellen zárja az évet a Bayern.

Újabb sokgólos siker | Bayern 6-1 Werder Bremen
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top