Bundesliga

Izgalmas meccs és siker a fővárosban | Hertha 2-3 Bayern



A Bayern München a Hertha otthonában nyert a Bundesliga 13. fordulójában és ezzel a győzelemmel a tabella élére ugrott. Mutatjuk, mi történt az összecsapáson.

A berlini Olympiastadionba érkezett a német rekordbajnok, hogy legyőzze Sandro Schwarz alsóházi együttesét. Julian Nagelsmannék keretéből csak Thomas Müller, Matthijs de Ligt és Bouna Sarr hiányzott. Visszakerült viszont a keretbe Neuer, Sané és Hernández is.

Manu ráadásul kezdett, Leroy és Lucas pedig a második félidőben csereként álltak be. A védelemben az Upa, Pavard duó startolt, elől pedig ismét ott volt Choupo és Musiala is.



Image

Szuper sorozatban a gárda.

Nem kellett sokat várni a támadók első villanására: Bambi a 12. percben meglőtte szezonbeli 11. gólját, miután egy labdaszerzést követően Sadio Mané előkészítette őt. Az első félóra viszont semmi volt ahhoz képest, ami a félidő hajrájában történt.

Eric Maxim Choupo-Moting a 37. és a 38. percben is betalált, elérve a kétszámjegyű gólszámot ebben az idényben, ezzel pedig biztossá vált, hogy ez lesz a legeredményesebb évada a Bayern München mezében.

Apró szépséghiba volt azonban, hogy pillanatokkal később a Bayern-mumus Lukebakio kapáslövésével szépített a hazai csapat, majd a 44. percben büntetőt ítélt a játékvezető Pavard szabálytalanságát követően. Selke jól végezte el azt és a szünetre 3-2-es állással mentek a csapatok.



Image

Manu visszatért.

A második félidő izgalmakat hozott a mezőnyben, amellett, hogy a Bayern szerzett egy lesgólt is – pontosabban egy lesöngólt, hiszen a vendégek lesállása után a Hertha védője, Rogel talált a saját kapujába. A játékvezető természetesen érvénytelenítette a találatot.

A Bayern végül lehozta a mérkőzést és a bajnokság első helyére ugrott, amit meg is tartott a vasárnapi játéknap után is, hiszen a Union 5-0-ás vereséget szenvedett a Leverkusentől. Davies sérülést szenvedett, de Nagelsmann a lefújás után elmondta, hogy ugyan ki fogja hagyni az utolsó két idei meccset, a világbajnoki szereplése nincs veszélyben.

Legközelebb a Werder Bremen ellen játszik a Bayern a hétközi fordulóban, kedden. Az lesz az utolsó előtti találkozó a 2022-es naptári évben.

Izgalmas meccs és siker a fővárosban | Hertha 2-3 Bayern
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top