Bajnokok Ligája

18 pont a zsebben, vége a csoportkörnek | Bayern 2-0 Inter



Benjamin Pavard és Eric Maxim Choupo-Moting szállította a gólokat a Bayern utolsó Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésén. Az Inter utazott Münchenbe, hogy tét nélküli összecsapást játsszon a bajorokkal. Mutatjuk, mi történt a találkozón.

Mivel már mindkét csapat bebiztosította helyét az egyenes kieséses szakaszban, lényegében semmiféle tétje nem volt a meccsnek. Igaz, mindkét félnél úgy nyilatkoztak, hogy ettől függetlenül fontos ez az alkalom is, hiszen jelet lehet küldeni Európának is, a Bayern előtt pedig ott lebegett a 100%-os mérleg, amelyet végül rekordszámú harmadik alkalommal ért el.

A rangadóról Manuel Neuer (vállsérülés), Thomas Müller (csípőproblémák), Leroy Sané, illetve Lucas Hernández (erőnlét), Matthijs de Ligt (térdsérülés), illetve Bouna Sarr (műtét utáni rehabilitáció) hiányzott. Julian Nagelsmann rotált a kezdőben: bekerült Stanisic a balhátvéd posztra, második alkalommal volt a kezdőben Gravenberch, de startolt Sabitzer és Coman is, Pavard pedig középhátvédet játszott.



Image

Ulreich ebben az idényben 8 mérkőzésen 6-szor kapitulált és 5-ször kapott gól nélkül zárt.

A találkozó egészére igaz volt, hogy a hazaiak nem pörögtek a szokásos fordulatszámon. Persze így is voltak helyzeteik. Az első fontos szituáció viszont az Inter előtt adódott. Barella lövőkedvében volt és az egyik lökete eltalálta Manét a büntetőterületen belül, méghozzá úgy, hogy a szenegáli a karjait az arca elé tette, így védve magát. Az esetet hosszasan a vizsgálták, a bíró kiment megnézni, de végül nem fújt tizenegyest.

Lautaro Martínez aztán közelről lőtt fölé, majd nem sokkal később már a szenvedő oldalon állt: a 32. percben Benjamin Pavard birkózta le őt egy szögletnél, majd befejelte a labdát a kapuba. Ez volt a francia bekk negyedik találata a szezonban, a második a BL-ben.

A szünetre egygólos előnnyel mentek a bajorok, Nagelsmann pedig a második félidőre becserélte Daviest, így hátul a Phonzy, Stanisic, Pavard, Mazraoui négyes állt fel.



Image

Choupo-Moting megállíthatatlan: az előző 6 mérkőzésén 7 gólt é 3 gólpasszt jegyzett.

A második játékrész legelején betalált a vendégcsapat, azonban az oldalvonali bíró lest jelzett. Nem sokkal később Choupo-Moting is próbálkozott: ő egy szép akrobatikus mozdulattal juttatta a labdát a kapuba, szintén lesről.

A csereként beállt Musiala és a meccset végigfocizó Gravenberch is kapura lőtt, de a végeredményt beállító másodikat végül Choupo szerezte meg: Davies passza után egy hatalmas bombát küldött honfitársa, Onana kapujába, meglőve szezonbeli 8. gólját és találatra váltva kanadai csapattársa 4. gólpasszát.

Az utolsó pillanatokban aztán Ulreich nagy védése is kellett a clean sheethez, a Bayern pedig sorozatban 13. csoportkörös mérkőzését nyerte meg. Ez volt a egymás után a 34. Bajnokok Ligája-csoportmeccs, amit veretlenül hozott le a bajor gárda. November 7-én lesz a sorsolás, ekkor tudjuk meg, hogy kit kap a hatszoros győztes a nyolcaddöntőben.



18 pont a zsebben, vége a csoportkörnek | Bayern 2-0 Inter
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top