Bajnokok Ligája

V, mint Viktoria | Bayern 5-0 Viktoria Plzen



A Bayern München 5-0-ra nyert a cseh bajnok Viktoria Plzen ellen a Bajnokok Ligája csoportkörének 3. fordulójában. Ezzel továbbra is százszázalékosan, kapott gól nélkül áll a csapat.

Egy Leverkusen elleni 4-0-ás siker után újra hazai pályán focizott Julian Nagelsmann Bayern Münchene, ezúttal a papíron esélytelen Viktoria Plzen ellen. A cseh együttes a bajorországi összecsapást megelőző két BL-mérkőzésén két vereséget szenvedett és összesen hét gólt kapott.

A Bayern trénere a rotálás és a kiesők miatt a kezdőbe nevezte Gravenberchet, Goretzkát, Mazraouit és Gnabryt is. A pozitív COVID-tesztes Müller és Kimmich, valamint a sérült Coman, Hernández, Sarr és Wanner hiányzott a keretből. Ennek eredményeképp Ulreich mellett csak öt mezőnyjátékos ült a padon – ők mind be is álltak.



Image

A Startelf.

A Bayern az első 21 percben háromszor is betalált. Leroy Sané egy kiváló balos bombával nyitotta meg a gólcsapot a 7. minutumban, majd hat perccel később Gnabry gurította el a labdát a vendégek kapusa mellett. A harmadikat Sadio Mané szerezte, aki azután, hogy az előző tétmeccsig nem tudott betalálni az Allianzban, most sorozatban kétszer sikerült neki.

A első félidő vége felé a Sanénak gólpasszt adó Jamal Musiala is feliratkozott a jegyzőkönyv gólszekciójába, azonban a játékvezető pár pillanattal később visszavonta a találatot, miután az őt kiszolgáló Manét lesen látta az automata jelzőrendszer.



Image

Jó kis csapatteljesítményt láthattunk.

A szünetben Bambi mellett lejött Davies is és a peremembernek számító Choupo-Moting és Stanisic állt be. Miután Sané megszerezte a második gólját az 50. percben, a kameruni csatár az ötödiket és egyben a legutolsót lőtte be az 59-edikben. Ez volt Csupó első strigulája a házi góllövőlistán ebben az idényben.

A meccs hátralévő részében beszállt Mathys Tel, Pavard és Sabitzer is, a játék pedig – mint a 90 perc egészében – folyamatos és pontos volt, ugyanakkor már nem született több találat. A BL-ben debütáló montenegrói játékvezető, Nikola Dabanovic végül tehát 5-0-nál vetett véget a találkozónak.



Mané lett a meccs embere, aki első BL-gólját lőtte a Bayernben.

Ez volt sorozatban a 31. veretlen meccse a Bayernnek a Bajnokok Ligája csoportkörében, ezzel pedig új rekordot állított fel a kupa történetében. A siker után magabiztosan áll a C csoport első helyén a bajor gárda, amely legközelebb jövő hét szerdán játszik a BL-ben, a Plzen otthonában.

Azelőtt pedig jön a szombati Dortmund-Bayern, amit este 18 óra 30 perckor rendeznek a Signal Iduna Parkban. Addig azt is megtudjuk, hogy mit játszik a müncheniek BL-négyesének másik két csapata, az Inter és a Barca.

V, mint Viktoria | Bayern 5-0 Viktoria Plzen
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top