Egyéb

„Hogyan jutottunk el eddig?” | Részletek Hansi Flick könyvéből



Ma jelent meg Hansi Flick könyve, amelyben többek között a Bayernből való távozásáról is írt. A Bild pedig hozzájutott néhány bekezdéshez, ezeket pedig lefordítottuk nektek.

A német író, Jonathan Sierck közreműködésével írt könyvet a Bayern legendás trénere, Hansi Flick. A Bild és a Bayern & Germany Twitter-oldalának segítségével négy bekezdésnyi szöveget már a megjelenés előtt elolvashattunk. Egy, a 2021-es távozásával kapcsolatos idézett részletet is elolvashattok, előtte viszont egy szép jelenetet, amit az edző igyekezett a lehető legjobb szavakkal átadni szerzőtársán keresztül.

A mű magyarországi megjelenéséről egyelőre nincs információnk.



Hansi Flick: The man who got Bayern Munich's mojo back - Eurosport

2020-ban.

„Egy hűvös reggelre ébredtünk a Säbener Straßén, amikor Hermann Gerland és én kimentünk a pályára, hogy felkészüljünk az edzésre. Aztán egyszer csak a szívemből szólva ezt kérdeztem tőle: Hermann, nem nagyszerű dolog, amit csinálunk? Hideg van, a nap most bújik elő, kint vagyunk a friss levegőn, fiatal játékosokkal edzünk, akiknek szenzációs kvalitási vannak és segíthetünk nekik a fejlődésükben, illetve az útjukon is végigkísérhetjük őket.

Abban a pillanatban annyira lelkesnek éreztem magam, hiszen minden összejött, ami teljessé tett: más emberek fejlődésében játszottunk főszerepet és egy nagyszerű képességekkel rendelkező csapatunk volt, amelynek megvoltak a közös céljai. Az különösen boldoggá tett, hogy ezt az érzést át tudtam adni néhány labdarúgónak is. Amikor Thiago távozott tőlünk, kaptam tőle egy aláírt mezt ezzel az üzenettel mellékelve: Élvezd a szenvedélyed! Köszönöm, hogy ezt megtanítottad nekem!



Bayern's coaching job dominates talk ahead of 'klassiker' | AP News

A Tigrissel, Hermann Gerlanddal.

„Nem mutattam ki, de a Bayern Münchenből való távozásom nagyon fájt. A döntés nagyon nehéz volt számomra. Nyílt titok, hogy az én klubom mindig is a Bayern volt. Két fenomenális évem volt ott a játékosokkal és az edzői stábbal, akikkel kiváló munkát végeztünk. Akkoriban az számított az európai futball legmagasabb szintjének.

Viszont hosszas gondolkodás és a szívemhez közelállókkal folytatott beszélgetéseim után arra jutottam, hogy ha folytatom, akkor a saját elveimnek mondok ellent. Még úgy is, ha az egyik felem semmit sem akart jobban, mint tovább dolgozni azzal a nagyszerű csapattal és stábbal, a feltételek már nem voltak adottak.”



Flick und Salihamidzic: Die Geschichte einer anstrengenden Beziehung -  Sport - SZ.de

Brazzóval.

A válogatott szünet kezdetével Hansit újra megkérdezték az első témáról és az alábbi módon mesélt élete klubjának elhagyásáról és annak okairól, illetve Hasan Salihamidzicról, akivel a sajtó szerint sokáig rossz kapcsolatot ápolt:

Szerintem most máshogy csinálnám. Természetesen jó lett volna beszélgetni, leülni megint egy asztalhoz néhány emberrel, megmagyarázni pár dolgot és elmondani, hogy én hogyan láttam azokat, hadd adja ki magából mindenki, mit gondol róluk. Nemrég újra kapcsolatba léptünk Hasannal. Nagyon örülök annak, hogy tisztáztuk a dolgokat.

Kiváló csapatom volt és nem voltam elfáradva sem. Élveztem is. Néha meg is kérdezem magamtól: Hogyan jutottunk el eddig? A Bayernben töltött karrierem végén voltak alkalmak, amikor a rossz irányt választottam. Ebben az időszakban nem félrehányni mindent. És ezért is voltak bizonyos esetek, amikor nem voltam fair a csapathoz.

via Bayern & Germany, Bild, FA

„Hogyan jutottunk el eddig?” | Részletek Hansi Flick könyvéből
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top