Interjúk és nyilatkozatok

„Ezzel a kerettel kell dolgoznunk” | Müller, Nagelsmann és Brazzo a csatárkérdésről



Thomas Müller, Julian Nagelsmann és Hasan Salihamidzic is nyilatkozott az aktualitássá váló csatárkérdéssel kapcsolatban.

A Bayern München sorozatban negyedik bajnokiján nem tudott nyerni a Bundesligában, a legutóbbi találkozón pedig a góllövés sem jött össze. A média és a szurkolók egy része most megkérdőjelezi, vajon képes lesz-e minden sorozatban a végső győzelemért harcolni a csapat egy igazi középcsatár nélkül.

Elhoztuk nektek Thomas Müller válaszait (egyet az Augsburg elleni mérkőzés előttről és egyet azutánról), az edző gondolatait és Hasan Salihamidzic átigazolási ablakkal kapcsolatos mondatait is ebben a témakörben.



Thomas Müller (a vereség előtt adott interjújában): Ezután a hármas döntetlensorozat után teret adtunk a médiának arra, hogy úgy értelmezzék a dolgokat, mint hogyha Lewával jobban menne. Egy olyan csatárral, aki szezononként 50 gólt szerez. Volt egy pár meccshelyzet ebben a szezonban, amikor úgy gondoltam, hogy „Ó, régebben volt mindig egy játékos, akinek bepasszolhattam volna a labdát vagy kereshettem volna beadással!”, viszont olyan szituációk is voltak, amikor meg azon gondolkodtam, hogy „Azta! A csapattársam gyorsan visszaadta nekem a labdát anélkül, hogy hosszas párharcba keveredett volna a védőjével!”. Csapatként és egyénileg is izgalmas ez az új rendszer. Azzal a minőséggel, amit a támadósorunk képvisel, egy csomó gólt rúghatunk igazi kilences nélkül. A sebességünk nagyon nehezen levédekezhető az ellenfél számára. Az, hogy a média folyton egy kilencessel kapcsolatban fog rólunk írni, valószínűleg nem fog abbamaradni. De ezzel együtt kell élnünk.



Julian Nagelsmann backs Sadio Mane to recover from slow start with Bayern  Munich

Thomas Müller (az Augsburg elleni 0-1 után): Felhozhatod ezt a témát, de most azzal a kerettel kell dolgoznunk, ami most van.

Julian Nagelsmann szintén a vereség után arra a kérdésre, hogy hiányzik-e egy kilences: Mi fog változni, ha igent vagy nemet mondok? Ha utóbbit teszem, akkor azt mondják, hogy nem akarom észrevenni a problémát. Ha azt mondom, hogy igen, akkor meg azt fogják megírni, hogy hiányzik nekem Lewandowski. Volt egy kilencesünk ma a padon Choupo személyében, egyébként pedig nincsen klasszikus csatárunk.

Brazzo arról, hogy télen vásárolnak-e egy középcsatárt: Miért gondolkodnék ezen, amikor most zárva van az átigazolási ablak? Képesek vagyunk a gólszerzésre, megvannak hozzá a játékosaink. Csak jobban kell befejeznünk a támadásokat.



Ezt a kérdést – ahogy Müller fogalmazott – még sokszor megkaphatják a Bayern játékosai és fejesei. Szeptember 30-án lesz a következő bajnoki, akkor a Leverkusen ellen bizonyíthatnak a srácok.

via Bayern & Germany

„Ezzel a kerettel kell dolgoznunk” | Müller, Nagelsmann és Brazzo a csatárkérdésről
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top