Bundesliga

A szezon első veresége | Augsburg 1-0 Bayern



A Bundesliga hetedik fordulójában szenvedte el az idény első vereségét a Bayern München, méghozzá az Augsburg otthonában. Mutatjuk, mi történt!

A Bayern három bajnoki döntetlen után újra idegenben játszott. Ezúttal a szintén Bajorországban székelő Augsburg együtteséhez utazott. A Barcelona elleni 2-0-ás siker javított a csapatmorálon, ezen a találkozón pedig újra a győzelem volt a cél.

Julian Nagelsmann reagált Lucas Hernández kiesésére és Benjamin Pavard nem 100%-os erőnlétére és az alábbi kezdőt küldte fel a pályára: Neuer, Davies, de Ligt, Upamecano, Mazraoui, Goretzka, Kimmich, Musiala, Sané, Müller és Mané.



Image

A Bayern nem kezdte valami élesen a mérkőzést. Ugyan kontrákból rengeteg lehetőség tárult Müllerék elé, az utolsó passzok egyáltalán nem sikerültek, miközben az Augsburg gyakorlatilag 90 percig teljes erőbedobással védekezett.

A hazaiak előtt is adódtak nagy lehetőségek, sőt, még Neuernek is kellett védenie egy hatalmasat egy átlövésnél. A másik oldalon Gikiewicz parádézott: hárította Sané és Mané nagy ziccerét is.

A szünetre gól nélküli döntetlen állásnál mentek a felek.



Image

A második félidő elején nem változott a játék képe, de az Augsburg ekkor már kíméletlenül kihasználta a fejben valahol máshol járó rekordbajnok játékosainak hibáit és az 59. percben Berisha révén megszerezte a vezetést.

Ezt követően ugyan egy fokozattal feljebb kapcsolt a vendégcsapat, de képtelen volt nagy helyzetbe kerülni, a lövések pedig gyengék voltak. A mérkőzés legvégén a szögletekhez felszaladó Neuer kétszer is veszélyeztetett, de Gikiewicz a helyén volt és végül az Augsburg nyert.

Húsz éve nem látott rossz sorozatban van a Bayern ezzel, 2020 februárja óta pedig először nem tudott gólt jegyezni bajnokin. Most a válogatott szünet következik, majd szeptember 30-án a Leverkusen elleni hazai meccs.

A szezon első veresége | Augsburg 1-0 Bayern
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top