Bajnokok Ligája

Ellenfélnéző: Barcelona



Jön a Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulója és egyben az egész szezon egyik legjobban várt mérkőzése: a Bayern-Barca. Terítéken lesz Lewandowski visszatérése, a Barca formája, Müller kiváló teljesítménye a katalánok ellen és az előzetes kezdők is.

A C csoport két hárompontos csapata találkozik egymással a teltházas Allianz Arenában. Akinek sikerült jegyet váltania a müncheni meccsre, az egy igazi klasszikus újabb felvonását láthatja. A közelmúltban a bajorok taroltak, de ebben a szezonban talán kicsit jobban oda kell figyelni a megerősödött Barcelonára.

Hogy miért? Mutatjuk!



Raphinha reveals Ronaldinho ambition at Barcelona - Football España

Raphinha is nagyot mehet idén.

Az ellenfél

Adósságok, regisztrálások, új igazolások… Ezek voltak a Barcelona nyarának kulcsszavai. Az egészen egyedi gazdasági helyzetben lévő spanyol topcsapat az előző szezon kezdeti rossz formája után végül bejött a La Liga második helyére és ugyan tavaly pont a Bayern elleni vereségeknek (is) köszönhetően az Európa-ligában találta magát, idén hallani sem akar a második számú UEFA-sorozatról.

A Barca szinte sokat erősített a transzferablakban. Koundé és Christensen a védelembe hozhat stabilitást a rendkívül gyors iramban fejlődő Araújo mellett, miközben az egykoron a La Masián nevelkedő és emiatt visszatérőnek számító Bellerín és a mindössze 18 éves, közvetlenül az akadémiáról felhozott Álex Balde a védelem jobb és bal szélének fontos embere lehet.

A középpályára a tekintélyt parancsoló fizikummal rendelkező Kessié érkezett, míg a támadósorban a Leedstől szerződtetett Raphinha és a Bayernben 8 évet lehúzó és több mint 300 gólt jegyző Lewandowski számít újoncnak. Az érkezőkért összesen 153 millió eurót fizetett a Barcelona.



The midfield players will define to the new Barça that builds Xavi

Pedrit (bal) és Gavit az Iniesta, Xavi duóhoz hasonlítják.

A 2021 novembere óta az együttest irányító Xavi kezei alatt pedig éppen egy grandiózus átalakuláson megy át a Barcelona: egykori csapattársai és a Barca 21. századi sikereinek fontos szereplői, Piqué és Jordi Alba már nem számít kulcsjátékosnak a klubnál.

Egy-két éve már a középpályán is generációváltásnak elhetünk tanúi: a három legtöbb játékperccel rendelkező játékos a 25 éves Frenkie de Jong (351 perc), a 18 esztendős Gavi (368) és a 19 éves Pedri (423). A 34 esztendős csapatkapitány, Busquets követi őket és lehet, hogy mindhármukat megelőzné akkor, ha nem gyűjtött volna be egy piros lapot a szezon legelső tétmeccsén.

Busquetsre érdemes kitérni bővebben is, hiszen ami a védekező feladatokat illeti, messze ő hajtja végre a legtöbb szerelést meccsenként a bajnokságban (3,3) és a legtöbb labdaszerzést is azon labdarúgók közül, akik legalább két mérkőzésen szerepeltek eddig (1,3).



Lewandowski's triple landmark as Barcelona beats Plzen 5-1 | Charlotte Observer

A Barca nem kegyelmezett a Plzennek: 5-1-gyel küldték haza őket.

Miközben a bajnokságban 15:1-es gólkülönbséggel, 5 mérkőzésen 13 ponttal a második helyet foglalja el a gárda, a Bajnokok Ligájában is erősen bekezdett. 5-1-es győzelemmel nyitott a Viktoria Plzen otthonában, egy bizonyos Robert Lewandowski főszereplésével.

Kicsit fura érzés lehet ezt olvasnia egy Bayern-drukkernek, de Lewa egészen szenzációsan kezdte a katalóniai karrierjét. Első hat tétmeccsén 9 gól és két gólpassz a mérlege úgy, hogy a BL-mérkőzésen már meg is rúgta az első mesterhármasát a klub színeiben, ezzel pedig ő lett az első játékos a sorozat történetében, akinek három különböző csapatban is összejött a tripla.

Piszoknehéz feladata lesz tehát a Bayern védelmének, amely viszont arra támaszkodhat, hogy sok időt töltött együtt a világ jelenlegi legjobb középcsatárával és biztosan jól ismeri őt.



How to watch Barcelona vs Bayern Munich in the 2021-22 Champions League from India? | Goal.com English Oman

Emlékezetes győzelmeket hoztak a közelmúlt Bayern-Barcái.

A két csapat múltja

Elérkeztünk a Bayern-fanok számára legkedvesebb részhez, a két klub közös történetéhez. A közelmúltban háromszor is összefutott a két csapat. A három találkozón 14 gólt rúgott és mindössze kettőt kapott a Bayern, közte a BL történetének egyik legnagyszerűbb teljesítményével, a 8-2-vel.

A Barca legutóbb a triplázós 2014/15-ös idényében nyert a bajorok ellen, méghozzá 3-0-ra az elődöntő első mérkőzésén. Annak a meccsnek a visszavágója 3-2 lett Münchenben. Azt megelőzően a Bayern első triplázós szezonjának (2012/13) elődöntőjében néztek farkasszemet, összesítésben pedig 7-0-val jutott a fináléba a hatszoros győztes.

Az összesített BL-mérleg a bajorok részéről 8 győzelem, egy döntetlen és két vereség, illetve 28 rúgott és 13 kapott gól. A párharc legeredményesebb játékosa Thomas Müller, aki hét összecsapáson nyolcszor talált be (két assziszt mellett) és aki pont 33. születésnapján találkozik legkedvesebb európai ellenfelével.



Gescheitert? Gesetzt! Marcel Sabitzer startet endlich beim FC Bayern durch | Abendzeitung München

A legjobban működő középpályás duó fog kezdeni, ezt elmondta Nagelsmann is.

Az összecsapás információi

Bíró: Danny Makkelie (3 mérkőzést vezetett a Bayernnek, ebből mindhármat megnyerte a csapat)

A Bayern előzetes kezdője: Neuer – Davies, Hernández, Upamecano, Pavard – Sabitzer, Kimmich – Musiala, Müller – Sané, Mané

A Barca előzetes kezdője: ter Stegen – Balde, Araújo, Eric García, Koundé – Gavi, Busquets, Pedri – Raphinha, Lewandowski, Dembélé

A mérkőzés 21 órakor kezdődik és az M4 Sport közvetíti élőben.

Ellenfélnéző: Barcelona
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top