Bundesliga

Újabb döntetlen | Bayern 2-2 Stuttgart



A Bayern München sorozatban harmadik alkalommal játszott döntetlent a Bundesligában. Mutatjuk, mi történt a Stuttgart elleni hazai mérkőzésen.

A 2010/11-es idény óta a legrosszabb szezonrajtját produkálta a Bayern a megszerezhető pontok terén. Érdekes, hogy a 12 egység mellett veretlen a csapat és még így is a Borussia Dortmund előtt áll a tabellán.

Julian Nagelsmann a feszített tempó miatt felforgatta a kezdőt. Kezdett néhány újonc, ezért már előzetesen várható volt, hogy az összhang nem lesz 100%-os. Startolt Neuer, Davies, Upamecano, de Ligt, Mazraoui, Goretzka, Kimmich, Musiala, Müller, Gnabry és Tel.



Image

Gnabry excsapata ellen focizott.

Az első kezdős élményét ünneplő Mathys Tel volt az, aki megszerezte a vezetést a Bayernnek a 37. percben. A 17 éves csatár lett a legfiatalabb labdarúgó a klub történetében, aki betalált Bundesliga-találkozón.

Nehéz volt az első játékrész, hiszen a Stuttgart bátran állt fel és mélyen védekezett, azonban a szünetig nem tudott nagy lehetőséget kialakítani. Ennek köszönhetően 1-0-ás állásnál mentek az öltözőbe a felek.

A második 45 perc aztán már sokkal izgalmasabb volt. A vendégek előbb szereztek egy szabálytalan gólt (az ellenfél egyik játékosa megrángatta Kimmich mezét, így szerzett labdát), majd szabályosan is betaláltak az 57. percben Führich révén.



Image

Bambi betalált, majd a vége felé le kellett őt cserélni. Elmondta, hogy nem szenvedett sérülést.

A jól mozgó Jamal Musiala azonban három perccel később újra megszerezte a vezetést egy kiváló tekeréssel. Ezt az előnyt sokáig jól tartotta a csapat, de a meccs végére izgalmassá vált a helyzet.

A hajrában ismét szabálytalanul találtak be a svábok, majd a hosszabbításban de Ligt szabálytalankodott a tizenhatoson belül, a játékvezető pedig büntetőt ítélt. Guirassy odaállt és elemi erővel bevágta azt, megmentve egy pontot együttesének.

A Bayern átmenetileg az iksz ellenére is a tabella élén áll. A következő találkozó a Barca elleni BL-csoportmeccs lesz kedden, szintén hazai pályán.

Újabb döntetlen | Bayern 2-2 Stuttgart
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top