A Bayern München profi csapatának 18 éves játékosa, Gabriel Vidovic kölcsönben a Vitesse együtteséhez igazolt egy évre.

A 2022/23-as idényt az Eredivisiében tölti Gabriel Vidovic, a 2016 óta a Bayern Münchennél pallérozódó horvát-német tehetség. A 18 éves támadó a 10-es mezszámot kapta új csapatánál, a Vitesse-nél.

Vidovic áprilisban mutatkozott be a Bayern felnőttcsapatában. Az előző szezonja kiváló volt a tartalékcsapatban: 30 mérkőzésen 21 gólt és 10 gólpasszt jegyzett. A profik közt eddig négy találkozón játszott, legutóbb a Bochum elleni 7-0 során, amikor csereként beállva gólpasszt adott Serge Gnabrynak.



Hasan Salihamidzic: A felkészülés alatti jó teljesítményével Gabriel bebizonyította, hogy megérdemli, hogy az első számú csapatban kapjon helyet. Most átgondoltuk azt, hogy mi lesz a legjobb a fejlődése érdekében és úgy döntöttünk, hogy a Vitesse-hez küldjük kölcsönben. Ott nagyobb esélye van a folytonos játékra. A Vitesse egyébként is híres a tehetséggondozásáról. Ott van például Mason Mount vagy Martin Ødegaard. Biztosak vagyunk abban, hogy megteszi a következő lépést és közelről fogjuk figyelni őt.

Vidovic: Nagyon várom ezt az új kihívást. Több opcióm volt, de végül e klub mellett döntöttem. Sok pozitív dolgot hallottam a Vitesse-ről és kellemes beszélgetéseim voltak a vezetőséggel. Megígérem, hogy mindent megteszek a Vitesse mezében. Komoly hagyománnyal és hosszú történelemmel rendelkezik ez a klub. (A 10-es mezszám) megtiszteltetés, ugyanakkor tisztában vagyok a felelősséggel is.



Vidovic nicht im Bayern-Kader: Zwei Bundesligisten kämpfen um Leihe

Már 18 évesen Bundesliga-győztesnek mondhatja magát.

Gabi középcsatárként és visszavont ékként is képes focizni a támadóharmadban. Emellett a középpályán is jól mozog. Rendszeresen hívják meg a horvát utánpótlás-válogatottakba és a Bayernben nevelkedő tehetségek közt ő az egyik legígéretesebb.

Sok sikert, Gabi!

Hivatalos: Vidovic kölcsönben a Vitesse-hez igazolt
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top