Hivatalos

Hivatalos: A Bayern 2026-ig hosszabbított Brazzóval



A Bayern München vezetősége három évvel meghosszabbította sportigazgatója, Hasan Brazzo Salihamidzic szerződését.

2023 helyett 2026 lett a lejárati éve Hasan Salihamidzic új sportigazgatói szerződésének. A Bayern München játékosából lett szakember 2017 nyara óta dolgozik pozíciójában. Direktori tevékenysége alatt a klub öt bajnoki címet nyert és triplázott 2020-ban.

Brazzo az elmúlt években több negatív kritikát kapott a sajtótól és a szurkolók egy részétől az átigazolásai és az ő irányítása alatt távozó játékosok miatt. Az elmúlt pár hónapban azonban látványosan pozitívabb lett a megítélése, köszönhetően a nyári transzfereknek, amelyeket hatékonyan és ambiciózusan hajtott végre sportigazgatói csapatával.



Öt játékos kivételével a teljes jelenlegi csapat az ő irányítása alatt csatlakozott a klubhoz. Legjobb igazolásai közé tartozik Goretzka, Davies és Musiala is, akikért összesen 10 millió eurót fizetett a klub. Az idei újoncok mellett a szintén általa Münchenbe csábított Hernández, Pavard, Sané, Upamecano és Sabitzer is a kezdőcsapat fontos tagja jelenleg.

A 45 éves bosnyák szakember ebben a szezonban már nem a kispadon, hanem a lelátón foglal helyet egykori csapattársa, a vezérigazgató Oliver Kahn mellett. Asszisztense, Marco Neppe valószínűleg tovább folytatja vele a munkát a következő években.



Bayern & Die Mannschaft on Twitter: "Technical director Marco Neppe will now permanently sit on Bayern's bench during the games, replacing Hasan Salihamidžić who will take a seat next to Kahn and

Neppe és Brazzo

Nyilatkozatok

Herbert Hainer, a klubelnök: Hasan Salihamidzic a Bayern München vezetőségében eltöltött öt éve alatt kiváló munkát végzett. Folyamatosan fejleszti a csapat sportszakmai részét, a profi keretet és a fiatal tehetségeket, mind szerkezetileg, mind személyi szempontból. Mindig ügyel a gazdasági helyzetünkre. A nap 24 órájában csak a Bayernért dolgozik. A csapatunk pedig vonzó támadófocival szórakoztatja a szurkolókat. Jól képviseli a klub DNS-ét, a folyamatosságot és a trófeákat. A felügyelőbizottság meg van győződve arról, hogy következő években is sikeresen alakítja majd a Bayern München jövőjét.

Salihamidzic: Köszönöm a bizalmat a felügyelőbizottságnak, különösen az elnöknek, Herbert Hainernek, aki minden ötletemet és tervemet támogatta. Mindig is mondtam, hogy imádom a Bayernt, ez az otthonom. Nagyon örülök annak, hogy folytathatjuk az együttműködésünket, egészen 2026-ig. Az a célom és az a célja a kollégáimnak is – akiknek szintén köszönettel tartozom – hogy egy olyan csapatot adjunk a szurkolói tagoknak és a drukkereknek, amely a hazai és nemzetközi terepen is sikeres tud lenni minden egyes idényben. Jó úton járunk.

További jó munkát, Brazzo!

Hivatalos: A Bayern 2026-ig hosszabbított Brazzóval
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top