Bajnokok Ligája

Kisorsolták a BL-csoportokat! | A Barca, az Inter, és Plzeň lesz az ellenfél



Kialakultak a 2022/23-as Bajnokok Ligája-idény csoportkörei. A Bayern München a Barcelona, az Inter és a Viktoria Plzeň csapatával játszik majd két-két mérkőzést. Mutatjuk a részleteket!

Lewandowski, az egykori BL-döntős ellenfél és a 9 évvel ezelőtti csoporttárs is visszatér Münchenbe. A Bayern Münchent a Bajnokok Ligája 2022/23-as kiírásának C-jelű csoportjába osztották be a Barcelona, az Inter és a Viktoria Plzeň mellé. Igazi halálcsoport ez, amely pikáns párharcokat tartogat.

Ebben a cikkben megismerhetitek a mérkőzések pontos dátumait, röviden (és majd a későbbi cikkekben hosszabban is) bemutatjuk az ellenfeleket, elolvashatjátok Nagelsmann, Müller, Neuer és Brazzo reakcióját és a többi csoport párosításait is láthatjátok.



Nem érhető el leírás a fényképhez.

Újra teltház előtt játszanak BL-találkozókat az Allianzban!

Mikor lesznek a meccsek?

A világbajnokság miatt idén a csapatok egy kicsit hamarabb letudják majd a csoportkört. Már szeptember első teljes hetében rendeznek összecsapásokat és november 2-án már azt is megtudjuk, mely együttesek jutottak tovább a 2023 tavaszán rendezendő egyenes kieséses szakaszba.

1. forduló: INTER – BAYERN | Szeptember 7. 21:00

2. forduló: BAYERN – BARCELONA | Szeptember 13. 21:00

3. forduló: BAYERN – PLZEN | Október 4. 18:45

4. forduló: PLZEN – BAYERN | Október 12. 21:00

5. forduló: BARCELONA – BAYERN | Október 26. 21:00

6. forduló: BAYERN – INTER | November 1. 21:00

A nyolcaddöntők sorsolása: november 7.



Bayern Munich's Robert Lewandowski: “What we've shown, is among the best” - Bavarian Football Works

A Bayernnel BL-győztes és BL-gólkirály Lewa már a Barcát erősíti.

Az ellenfelekről

A kettes kalapból érkezett ellenfélnek a spanyol bajnoki második helyezett Barcelona csapata, amellyel tavaly is összekerült a Bayern. Xavi gárdája – a klub bonyolult gazdasági helyzete ellenére – sok helyen megerősödött. Többek között csatárposzton, a bajorok mindenkori góllövőlistájának másodikjával, Robert Lewandowskival, aki 8 évet töltött el Münchenben.

Az Inter is ezüstérmes volt hazája bajnokságában. Mióta többévnyi kihagyás után 2018-ban visszatért a BL-be a milánói csapat, csak egyszer jutott tovább a nyolcaddöntőbe (tavaly), annak ellenére, hogy azóta minden évadban csoportkörös volt. 2010-ben a Nerazzurri lett a Bajnokok Ligája győztese, felülmúlva a Bayernt, amely az azt követő 12 évben három döntőbe jutott be és kettőt meg is nyert, méghozzá triplázva.

A cseh bajnok Viktoria Plzeň úgy érezheti magát ebben a csoportban, mint a magyar válogatott a tavalyi EB-n vagy a nyár eleji (és ősszel folytatódó) Nemzetek Ligája küzdelmek során. A két sörimádó város klubja eddig csak kétszer találkozott: a 2013/14-es idény csoportkörében otthon és idegenben is nyert a Bayern, előbbi meccsen 5-0-ra, utóbbin 1-0-ra.



Nagelsmann Blasts Muller After Bayern Munich Dumped Out Of Champions League - Public News Time

Nagelsmann a Lipcsével már szerepelt a BL elődöntőjében, de a Bayernnel az előző szezonban nem sikerült elérni a legjobb négyet.

Reakciók

Julian Nagelsmann: Ez egy kihívásokkal teli csoport. Az Inter jól erősített a nyáron. A Barcelona esetében ami először beugrik, az természetesen Lewa története. Remélem, hogy hasonló eredményeket érünk el ellenük, mint az elmúlt években. A Plzeň pedig cseh bajnok lett a prágai klubokat megelőzve, ez pedig nem semmi.

Thomas Müller: Micsoda sztori ez, hogy Robert Lewandowskival felálló Barcelonával fogunk találkozni. Nagyszerű csapatok négyese ez. Jó kis Bajnokok Ligája-esték lesznek a focidrukkerek számára. El kell végeznünk a házi feladatainkat a nyolcaddöntőbe jutáshoz.

Manuel Neuer: A Barcelona és az Inter elleni mérkőzések lesznek a csoportkör csúcspontjai. Két nagyszerű klub, kiváló stadionokkal. Várom már. A célunk persze, hogy elérjük a kieséses szakaszt, ugyanakkor nem szabad alábecsülnünk a Viktoria Plzeňt sem.

Hasan Salihamidzic: Ez nem egy könnyű csoport. Viszont ezek olyan ellenfelek, amelyek ellen jó játszani. A Camp Nou egy káprázatos stadion és nagy sikereket éltünk át ott. Az olasz utazást is várom már. Csak a foci képes ilyen történeteket írni. A Barca jól erősített és top csapata van, Lewandowskival a soraiban.



2023 UEFA Champions League final: Istanbul | UEFA Champions League | UEFA.com

A döntő az isztambuli Atatürk Olimpiai Stadionban lesz, ahol 2005-ben a legendás Pool-Milan 3-3-as finálét játszották.

A másik hét kvartett

A csoport: Ajax, Liverpool, Napoli, Rangers (Malik Tillman)

B csoport: Porto, Atlético, Leverkusen, Club Brugge

D csoport: Frankfurt, Spurs, Sporting, Marseille

E csoport: Milan, Chelsea, Salzburg, Dinamo Zagreb

F csoport: Real, Lipcse (Szoboszlai, Gulácsi, Orbán), Sahtar, Celtic

G csoport: City, Sevilla, Dortmund, København

H csoport: PSG, Juventus, Benfica, Maccabi Haifa

Kisorsolták a BL-csoportokat! | A Barca, az Inter, és Plzeň lesz az ellenfél
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top