z_kiemelt2

Értékelés: Bayern 2-0 Wolfsburg

Ezúttal ugyan nem potyogtak úgy a gólok, mint az előző meccseken, kedvenceink ennek ellenére magabiztos győzelmet arattak a Wolfsburg ellen az Allianz Arénában. De lássuk egyenként, hogyan teljesítettek játékosaink ezen az általuk kontroll alatt tartott mérkőzésen (1-pocsék, 2-gyenge, 3-átlagos, 4-jó, 5-kiváló).

Kezdőjátékosok

Manuel Neuer – szerkesztői értékelés: 4

Túl sok dolga nem volt, a meccs nagyrészében ugyanis a játék az ellenfél térfelén folyt. Ennek ellenére 2 védést is bemutatott, sőt, 13 (!) pontos hosszú indítása is volt, amellyel kapusként 84%-os passzpontosságot ért el. Nem utolsó sorban pedig az új szezonban először hozta le kapott gól nélkül a mérkőzést. Jó teljesítményt nyújtott.

Benjamin Pavard – szerkesztői értékelés: 3

Pavard szezon eleji remek formája tegnap este is félig-meddig kitartott, a francia védekezésben és támadásban egyaránt jeleskedett, 4 szerelést, 6 becsúszást és 4 kulcspasszot bemutatva. Párharcainak azonban csak felét tudta megnyerni (9/18) és rengeteg labdát is veszített, szám szerint 20 alkalommal. Átlagosnak mondható a teljesítménye.

Dayot Upamecano – szerkesztői értékelés: 4

Upamecano a Wolfsburg stabil, meggyőző teljesítményt nyújtott, fizikumának köszönhetően párharcainak és fejpárbajainak nagyrészét megnyerte, 5 tisztázás és 2 becsúszást bemutatva. Emellett labdaosztogatás terén is brillírozott, 5 hosszú indításából 4 pontos volt. Jó értékelést írunk a neve mellé. 

Lucas Hernández – szerkesztői értékelés: 3

Az első negyed órában már sárga lapot kapott, emiatt nem mert túl agresszívan fellépni a meccs hátralévő részében. Ebből kifolyólag sokkal kevesebbet volt játékban, mint védőtársa, Upamecano. Párharcainak csupán felét tudta megnyerni (3/6), passzpontossága azonban 92%-os volt, 8 pontos hosszú indítással. Átlagos teljesítményt nyújtott.

Alphonso Davies – szerkesztői értékelés: 4

Davies állandó veszélyforrás volt a balszélen, támadásban valósággal felszántotta a pályát, mindenkin átrobogott, aki csak eléje került. Emellett védekezésben is remekelt, párharcainak kétharmadát (6/9) megnyerte és 2 tisztázást is bemutatott. Jó értékelést kap.

Joshua Kimmich – szerkesztői értékelés: 4

Kimmich a meccs elejétől kezdve kontroll alatt tartotta a középpályát, teljes mértékben magáénak tartva azt. Emellett remek összhangban játszott társával, Sabitzer-el. 89%-os passzpontossága mellett 5 kulcspassz, 3 beadás, és 3 hosszú indítás is a nevéhez fűződik, sőt, párharcainak nagyrészét is megnyerte (9/14). Nem utolsó sorban pedig Müller góljánál egy gólpasszt is kiosztott. Jó teljesítményt nyújtott.

Marcel Sabitzer – szerkesztői értékelés: 4

Goretzka távollétében Sabitzer egy újabb remek teljesítményt mutatott fel, ismét remekül játszott össze Kimmich-el a középpályán. 92%-os passzpontossága mellett párharcainak nagyrészét is megnyerte (5/7). Jó értékelést írunk a neve mellé.

Thomas Müller – szerkesztői értékelés: 4

Müller tegnap délután is bizonyította, hogy vérbeli Raumdeuter-ként továbbra is egy olyan játékos, aki mindig jó időben van jó helyen. Tipikus, Mülleres gólja mellett igazi veszélyforrás volt a támadóharmadban, 3 pontos hosszú indítása és 1 kulcspassza is volt, párharcainak pedig több, mint felét megnyerte (4/7). Jó teljesítményt nyújtott.

Jamal Musiala – szerkesztői értékelés: 5 – Meccsembere

Musiala a jelenlegi teljesítményével a kezdőből kirobbanthatatlan játékossá formálódott. A tegnapi meccsen is szinte megállíthatatlan volt a pályán,ultra precíz lövéséből született gólja mellett valódi cirkusszá varázsolta a Farkasok védelmét, gyakran akár egyedül is. Párharcainak több, mint felét megnyerte (5/8), emellett pedig 3 kulcspassza is volt. Következetessége, energiája és térlátása igazi lendületet vitt a Bayern támadójátékába. Nem is csoda, hogy jelenleg a csapat házi gólkirálya is. Nálunk egyértelműen ő a meccsembere.

Kép

Serge Gnabry – szerkesztői értékelés: 3

Hatékonyság terén Gnabry ezúttal nem volt toppon, 3 lövéséből 2 mellé ment, egyet pedig blokkolt az ellenfél védelme. Egyetlen kulcspassza mellett párharcainak kevesebb, mint felét nyerte meg (3/7). A félidőben Nagelsmann izomproblémák miatt, elővigyázatosságból lecserélte. Átlagosnak mondható a teljesítménye.

Sadio Mané – szerkesztői értékelés: 4

Mané átélte első frusztrált meccsét Bayern mezben. Csupán 25 labdaérintése volt, emellett túl sok helyzete sem volt, ami volt, azt ugyan berúgta, de mindkét találatát les miatt érvénytelenítették. Közvetett módon azonban mégis elősegítette a csapat sikerét: csapatszinten teljesítménye ismét stabil volt, helyezkedésével és elfutásaival hatalmas üres területeket nyitott meg csapattársai számára a támadóharmadban, többször is valódi veszélyt generálva az ellenfél kapuja előtt. Jó értékelést kap.

Cserejátékosok

Leroy Sané – szerkesztői értékelés: 3

Az izomproblémákkal bajlódó Gnabry helyére érkezett a szünetben, 95%-os (!) passzpontosságot és 3 lövést bemutatva. Párharcainak viszont kevesebb, mint felét nyerte meg (2/5). Átlagos teljesítményt nyújtott.

Mathys Tel – szerkesztői értékelés: –

Mané késői cseréje volt, így nem játszott eleget ahhoz, hogy értékelni lehessen a teljesítményét.

Ryan Gravenberch – szerkesztői értékelés: –

Musiala késői cseréje volt, így nem játszott eleget ahhoz, hogy értékelni lehessen a teljesítményét.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top