Bundesliga

Szuper szezonrajt | Frankfurt 1-6 Bayern



A Bayern München tarolt a Bundesliga 2022/23-as idényének első fordulójában: 6-1-es győzelmet aratott az Eintracht Frankfurt otthonában.

Zseniális teljesítménnyel rajtolt a német bajnokságban a Bayern és már az első félidőben eldöntötte a három pont sorsát. Nagelsmann fiai közül öten szereztek gólt és a nehezebbnek bizonyuló második játékrészben is betaláltak.

A kezdőben Neuer, Davies, Hernández, Upamecano, Pavard, Sabitzer, Kimmich, Musiala, Müller, Mané és Gnabry volt – tehát ugyanaz a tizenegy spíler, aki a Szuperkupa-mérkőzésen is kezdett. Sadio Mané az első Bundesliga-találkozóján játszott.



Image

Bambi nagyot ment.

És nem csak játszott, hanem ha már ott volt, be is talált. De nem ő volt az első! Kimmich szemfüles szabadrúgásgóljával indult a gólgyártás az ötödik percben, majd pár perccel később Pavard is betalált egy szöglet után. A francia védő egymás után két mérkőzésen iratkozott fel a jegyzőkönyvbe.

Nem vett vissza a Bayern a hamar megszerzett két gól után sem. Rengeteg helyzet alakult ki a csapat magas presszingje miatt, amivel egyáltalán nem tudott bírni a hazai gárda védelme. Jött is az újabb gól, méghozzá a német első osztályban bemutatkozó Sadio Mané jóvoltából. A 29. percben – akárcsak a Szuperkupán – Gnabry gólpassza után juttatta a hálóba a labdát.

Kevin Trapp védett egy hatalmasat, de a félidő végén végleg lezárta a találkozót a Bayern. Müller ugyan kihagyott egy komoly ziccert, de ezt követően kiosztott két gólpasszt. Az egyiket Musialának, a másikat pedig Gnabrynak.



Image

Mané a gólját követően.

A szünetre tehát ötgólos előnnyel ment a vendégcsapat, így a második félidő „már csak formalitás volt”.

Ahogy az várható volt, a Bayern visszább vett az iramból és takaréklángon játszott. A 64. percben Hernández hazaadta a labdát, amelyet nem tudott megjátszani Neuer és a frankfurti Kolo Muani szépíteni tudott. Ő is debütált és csak pár perce volt a pályán, amikor betalált.

Ezt követően harcosabb lett a játék és bemutatkozhatott a Bundesligában Gravenberch, de Ligt és Mazraoui is, illetve debütált a 17 esztendős Tel is. Nem mozogtak rosszul, de a cserék közül az ötödik ember, Sané volt a legjobb. Ő ugyanis gólpasszt adott Bambinak, aki így duplázással kezdte az idényt.

A Bayern tehát 6-1-es győzelemmel startolt és megszerezte az első három pontját. A folytatás jövő hét vasárnap, a Wolfsburg ellen jön, először az Allianz Arenában ebben a szezonban.



Szuper szezonrajt | Frankfurt 1-6 Bayern
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top