Interjúk és nyilatkozatok

Lewa szerint a Bayern nem mondott neki igazat | Brazzo és Nagelsmann is reagált



Robert Lewandowski az ESPN-nek adott interjút a Bayern Münchenből való távozásáról. Volt egy érdekes megjegyzése, erre pedig a bajorok vezetősége is reagált.

A Bayern München és a Barcelona csapata július közepén megegyezett, azóta pedig Robert Lewandowski hivatalosan is a katalánok játékosa lett. Most, Münchenbe utazása és búcsúja előtt váratlanul interjút adott.

Ez a beszélgetés nem sikerült igazán jól – már abból a szempontból, ami a körülötte kialakult távozási mizériát illeti. Mutatjuk, mit mondott a polák és hogyan válaszolt neki Nagelsmann, Hainer és Salihamidzic.




Bundesliga » News » 'Crazy' Lewandowski, Haaland clash as Bayern Munich host Dortmund

Lewa és Haaland még 2020-ban.

„Nem, a távozásomnak nem volt köze Erlinghez. Én egy olyan srác vagyok, aki számára az őszinteség a legfontosabb. Nem akarok beszélni arról, hogy pontosan mi történt. De ha a kérdés az, hogy a döntésem miatta született volna meg, akkor nem. Nem lett volna probléma, ha a Bayern Münchenhez igazol. Viszont egyes emberek nem mondtak nekem igazat, hanem valami teljesen másról beszéltek.” – válaszolt Lewandowski arra a feltételezésre, miszerint a Bayern azért helyezte őt mellékvágányra, mert Erling Haalandot akarta leszerződtetni.

„És számomra mindig is az volt a fontos, hogy világosan beszéljek és igazat mondjak és talán ez volt a baja pár embernek. Végül tudtam, hogy valami nem jól működik bennem. Úgy látom és úgy érzem, hogy talán ez volt a jó pont, hogy a távozzak a Bayerntől és a Barcelonához igazoljak.”




Predicted XI: Barcelona to continue with Robert Lewandowski against New York Red Bulls - Football España

Már játszott is egykori csapattársa, Alaba ellen.

„Nagyon jó volt a kapcsolatom a csapattársaimmal, a stábbal és az edzővel. Ezek azok a dolgok, amik hiányozni fognak, mert csodálatos éveket töltöttem el ott. És ők nem csak a barátaim voltak a pályán. De ennek a fejezetnek vége és most egy új kezdődik. Az életemben és a karrieremben is. Persze minden, ami a Bayernből való távozásom előtti pár hétben történt, színtiszta politika volt.” – folytatta Lewa.

Ezt követően jött a legfontosabb része az interjúnak. A klasszis támadó itt arról beszélt, amit azóta sem lehet tudni: volt-e tényleges tárgyalás a klub és a játékos között és ha igen, akkor mi hangzott el a beszélgetésen. Korábban ugyanis ügynöke, Pini Zahavi mesélt a sajtónak arról, hogy a Bayern szinte egyszer sem kezdeményezett.

„A klubom megpróbált egy olyan indokot találni, amiért el tudnak adni egy másik csapatnak, mert nehéz volt elmagyarázni az igazat a szurkolóknak. És nekem el kellett ezt fogadnom, annak ellenére, hogy ez marhaság volt és egy csomó sz*rságot írtak rólam. Nem volt igaz, de végülis tudtam, hogy a szurkolók még ebben az időszakban is nagyon támogatnak majd.”




Back to normal on Sunday – Nagelsmann trusts Lewandowski to get back to scoring ways

Az edző és a csatár.

Természetesen a Bayern München első emberei is reagáltak a lengyel csatár mondataira. Julian Nagelsmannt a Szuperkupa-mérkőzés után kérdezték. Ő érthető módon nem akart belemenni a részletekbe.

„Nem tudom. Kedden találkozunk majd és akkor megkérdezem. Nem voltam jelen a tárgyalásoknál, szóval nem tudok semmiről. Egyébként is angolul volt az interjú, ami gyakran hangozhat máshogy, mint például anyanyelven. Úgy érzem, hogy Lewa nyilatkozata nem volt olyan rossz.” – mondta a bajorok trénere, utalva arra, hogy Lewandowski nemsokára visszautazik Münchenbe, hogy elbúcsúzzon a klubtól.

Ezt követően a klubelnök, Herbert Hainer nyilatkozott.

„Nem igazán értem, hogy miért kellett felhoznia megint ezt a témát. Mindenki megkapta, amit akart. Nem szabad elfelejtenünk, hogy ő volt az első, aki nyilvánosan beszélt erről a múlt szezon végén.”




The Bayern of Munich, annoying with Joan Laporta and Robert Lewandowski

Laportát most nem igazán szeretik a Bayernnél.

Végezetül a Bildnek adott interjújában Hasan Salihamidzic azt mondta, hogy mindenképpen beszélni fognak majd Lewandowski viselkedéséről Joan Laportával, a Barca elnökével, aki nemrég Nagelsmannal is vitázott a médiában.

„Apám engem arra tanított, hogyha bezárod az ajtót mögötted, sohase úgy tedd, hogy a hátsódat mutatod. Robert viszont éppen ezt teszi.” – mondta Brazzo.

via Bayern & Germany, Magyar Nemzet

Lewa szerint a Bayern nem mondott neki igazat | Brazzo és Nagelsmann is reagált
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top