Átigazolási hírek

Hivatalos: Lewandowski a Barcelonában folytatja



Nyolc Bayern Münchennél töltött szezon után a Barcelona csapatához fog igazolni a 33 esztendős világklasszis csatár, Robert Lewandowski. A bajor klub történetének egyik legnagyobbjaként távozott.

Hivatalossá vált a távozás: Robert Lewandowski a spanyol első osztályban focizó Barcelona labdarúgója lesz, amennyiben holnap aláírja a szerződését, miután a Bayern szóban megegyezett a klubbal. Sajtóhírek szerint a katalán klub 45+5 millió euró körüli összeget fizetett a támadóért, akivel 2025-ig írt alá.

Lewandowskival kapcsolatban az elmúlt két hónapban naponta jelentek meg a sajtóhírek. A játékos nyilvánosan beszélt a távozási szándékáról, miközben a vezetőség azt hangoztatta, maradni fog és kitölti 2023-ig szóló szerződését. Végül nem így lett, Lewa pedig nyolc év után egy új kalandba vág bele a katalán fővárosban.




Desperate times: Barcelona will match Bayern's asking price of €50 million for Lewandowski | Barca Universal

A mögöttünk hagyott szezon utolsó meccsén góllal köszönt el a drukkerektől. Két hónapig tartott az ezt követő sajtópletyka- és nyilatkozatáradat.

Hasan Salihamidzic: Robert Lewandowski hihetetlen volt a Bayern Münchenben. Sokáig beszéltünk a Barcelonával és megtárgyaltuk a részleteket. Az egyesült államokbeli turné után még utoljára meglátogat minket és talán megiszunk együtt egy kávét is. A legjobbakat kívánjuk neki!

Oliver Kahn: A Barcelona ajánlott egy összeget, ami észszerűvé tette Lewandowski eladását. Megállapodtunk a Barcelonával. Egyelőre csak szóban. A szerződés még mindig várat magára. Az én munkám csakis az, hogy mindig a lehető legjobbat tegyem a Bayernért. Folyton erős pozícióban voltunk és most úgy éreztük, az lesz a legjobb, ha megadjuk Robertnek az engedélyt a távozásra.

Robert Lewandowski: Ez az elmúlt nyolc év különleges és felejthetetlen volt. Nagyszerű éveket töltöttem el Münchenben. Hamarosan repülőre ülök majd, de a (Barca-) edzőtábor után visszatérek és rendesen elbúcsúzom majd, meg elintézek pár dolgot. Ma nincsen elég időm erre.

Herbert Hainer a Bayerischer Rundfunknak nyilatkozva köszönte meg Lewa munkáját.




5 Tore in 10 Minuten! Die große Robert-Lewandowski-Show

344 találatából a leghíresebb öt a futballtörténelem egyik legnagyobb egyéni teljesítménye során jött össze. 2015-ben, a Wolfsburg ellen.

2014-ben érkezett a rivális Borussia Dortmundtól, méghozzá átigazolási díj nélkül. Hamar megmutatta, hogy képes a bajor csapat szintjén játszani, sőt…

Később nem véletlenül nevezték el őt a Bayern drukkerei Lewangoalskinak. Kitűnő befejezőképességét szezonról szezonra bizonyította. 375 Bayernben játszott mérkőzésen 344-szer talált be és 72 gólpasszt jegyzett. Bayern-karrierje során Európa egyik legjobb csatára lett, 30-on túl pedig kétségkívül a világ legjobb befejezőcsatárává vált.

A klub ikonjaként minden egyes sorozatban győzedelmeskedett, amelyben indult. Nyolc ligacím, három Német Kupa-, négy Német Szuperkupa-győzelem mellett a Bajnokok Ligáját, az UEFA-Szuperkupát és a Klubvébét is megnyerte. Különleges játékoskapcsolatot ápolt Thomas Müllerrel, akivel közösen 80 gólt hoztak össze a Bayern mezében.




Football's best free transfers: Messi, Pirlo, Lewandowski & top 33 of all time

A futballtörténelem egyik legjobb befejezőcsatára: Robert Lewandowski.

A bajor szurkolók számára csodálatos 2020-as évben a Bajnokok Ligája gólkirálya lett, rekordszámú hét alkalommal pedig a Bundesligáé (hatszor a Bayernben).

Sorra döntötte a rekordokat a történelem egyik legsikeresebb Bayernjében: 2021-ben megdöntötte az egy Bundesliga-idényben lőtt legtöbb találat rekordját, a BL örökös góllövőlistáján a harmadik helyet foglalja el a két aktív ikon, Cristiano Ronaldo és Lionel Messi mögött.

A lengyel válogatott valaha volt leggólerősebb labdarúgója lett (jelenleg 76 találattal) és gólt szerzett három Európa-bajnokságon is. Rengeteg nemzetközi díjat zsebelt be. Kétszer (2020-ban és 2021-ben) a világ legjobb focistájának választotta meg őt a FIFA.




Gólörömei sokáig emlékezetesek maradnak majd.

Köszönjük a rengeteg gólt, a Wolfsburg elleni 9 perces mesterötöst, a BVB elleni tucatnyi hatalmas teljesítményt, a Bajnokok Ligájában lőtt nagyszerű gólokat, a borzasztóból legendássá varázsolt 2020-as esztendőt és minden mást!

Sok sikert, Robert (kivéve a Bayern elleni meccseiden)! Einmal Bayern, immer Bayern!

Hivatalos: Lewandowski a Barcelonában folytatja
1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Pingback: Kahn szerint de Ligt már nagyon jönne, Laimerért és Telért pedig ajánlatot tett a klub | Sajtómix

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top