Transzferpletykák

Sky: Ezért utasította vissza a Bayern Cristiano Ronaldót



A Sky beszámolt azokról az információkról, amelyeket a tegnapi, rövid életű Cristiano Ronaldo-pletyka során gyűjtött össze. Az átigazolás elleni fő érveket és Brazzo nyilatkozatát is elolvashatjátok.

A tegnapi nap folyamán a Ronaldo-Bayern pletyka uralta a nemzetközi átigazolási híres felületeket. Sorra születtek a photoshop-remekművek, amelyek bajor mezben mutatták be a portugál klasszist, illetve a szurkolók is eljátszhattak a gondolattal: milyen lenne, ha CR7 a Bayernben focizna?

A Sky megbízható újságírója, Florian Plettenberg (aki többek között elsőként számolt be a Mané-pletykáról is) reggeltől estig szállította az információkat. Ezeket szedtük össze, megspékelve néhány egyéb részlettel.



Hihetetlen: karrierje 50. mesterhármasát lőtte Cristiano Ronaldo! | Goal.com Magyarország

A 2021/22-es idényben 24 gólt lőtt.

Tegnap reggel 9 környékén Plettenberg röviden annyit írt ki a Twitterre, hogy „Cristiano Ronaldo nem lesz a Bayern játékosa”. Ezzel azokra a pletykákra reagált, miszerint a 37 esztendős támadó távozna a Unitedből és egy olyan klubban folytatná a karrierjét, amelyben címekért tud küzdeni és ami a legfontosabb: a Bajnokok Ligájában tud játszani.

A Bayern pedig azért se lett volna egy rossz célpont a számára, hiszen Németországban még nem játszott, ráadásul a bajor klubban hosszú évek után először egyáltalán nem biztos a középcsatár poszt jövője, köszönhetően a Lewandowski körül kialakult problémás helyzetnek.

Plettenberg azt is beleírta a tweetjébe, hogy este újabb információkkal jön az üggyel kapcsolatban, méghozzá a Sky napi rendszerességű Transfer Update című műsorában.



Cristiano Ronaldo could return to Juventus: Reports

Ronaldo a BL-ben szeretne játszani.

Az esti műsort megelőzően a Bayern sportigazgatója, Hasan Salihamidzic is reagált a Sky mikrofonja előtt és a következőket mondta:

„Cristiano Ronaldo egy topjátékos, egy kiváló karrierrel a háta mögött. Viszont annak a pletykának, amely jelenleg terjeng, semmiféle igazságtartalma sincs.”

A témát meglovagolva a SPORT1 két újságírója, Kerry Hau és Patrick Berger is lehozta sajátját. Ők írtak először arról, hogy Ronaldo nyitott lett volna a Bajorországban igazolásra, a Bayern fejesei azonban visszautasították. Hauék részletezték, hogy a támadó nincs megelégedve a Manchester Uniteddel, amely még nem ütött nyélbe egyetlen transzfert sem, jövőre pedig az Európa-ligában fog szerepelni.



Cristiano Ronaldo happy with Manchester United form and pledges to play past 40 - Football España

Nem fog összejönni a transzfer.

Plettenberg szerint a játékos ügynöke, Jorge Mendes ajánlotta fel őt a Bayernnek, amely az alábbi okok miatt mondott nemet:

• CR7 megközelítőleg 30 millió eurót keres Manchesterben, amely nem férne bele a bajoroknak. Egy ehhez hasonló fizetés még Lewandowski 20 millió euró fölötti bérét is jóval felülmúlná, felborítva ezzel a fizetési rendszert. Emellett átigazolási díjat is kéne fizetniük.

• Cristiano jelenleg 37 éves és bármennyire is impozáns számokkal jelentkezett a mögöttünk hagyott idényben, nem illene bele a bajorok transzferpolitikájába. A jelenleg a profikeretben levő 26 játékosból 18-an 23 és 33 közötti életkorban vannak.

• A Bayernnek olyan játékosok kellenek, akik jók a presszingelésben. A portugál csatár sebessége már nem a régi, elől pedig rengeteg labda nélküli teendője lenne. Ehhez kapcsolható az a feltevés is, miszerint Mané Lewa utódja lehet, hiszen a Bayern taktikája és játékstílusa merőben megváltozna a 2022/23-as idényre. De erről majd máskor…

• A fiatal edző jelenléte, illetve a csapategység megtartása. A Sky szerint Ronaldo érkezése negatív hatással lenne az öltözőbeli hangulatra és a csapatszellemre.



Cristiano Ronaldo Shirtless Proves Age is Just a Number | Man of Many

Cristiano közel 38 évesen lesz ott a katari vébén.

Fontosnak tartjuk azt is, hogy megjegyezzük, ez a cikk egyáltalán nem kifigurázás vagy gúnyolódás céljából jött létre. Cristiano mindig is a világ valaha volt egyik legjobb labdarúgója lesz. Csak a sajtóhírek részletezése miatt készítettük el ezt az írást.

via Bayern & Germany, Sky, Florian Plettenberg, SPORT1

Sky: Ezért utasította vissza a Bayern Cristiano Ronaldót
1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Pingback: “Ronaldo a Bayernben? Szexi transzfer lenne!” | Lothar Matthäus a Cristiano-pletykákról

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top