Interjúk és nyilatkozatok

„Ritka, hogy valaki ilyen hamar ennyire elkötelezett legyen” | Nagelsmann és Brazzo Manéról



Hasan Salihamidzic a Sport Bildnek, Julian Nagelsmann pedig a Bayern hivatalos oldalának nyilatkozott Sadio Mané szerződtetéséről.

A Sport Bild tegnapelőtti és tegnapi riportjai szerint Hasan Salihamidzic megítélése némileg javult a Bayern szurkolói körében. A sportigazgatót egy hónappal ezelőtt a Bundesliga-trófea nyilvános ünneplésén fújolták ki, az elmúlt két napban viszont tapssal és köszönetnyilvánításokkal fogadták a drukkerek.

Salihamidzic elmondta a Sport Bildnek, hogy aközben támadt az ötlete Mané leigazolására, miközben Gnabry szerződéshosszabbításáról tárgyaltak, ugyanis mindkét játékost a ROOF ügynökség képviseli.



Tegnap nagyon boldogan nyilatkozott a vezetőség.

„Az udvaromban ültünk. Marco Neppe és én, valamint Björn Bezemer és Daniel Delonga, akiknek a ROOF ügynöksége Serge Gnabryt is képviseli. Nem titok, hogy Serge hosszabbításáról beszéltünk. Ezután lett először megemlítve Sadio Mané, akit szintén Björn képvisel. Gondoltam magamban, hogy hoppá, van egy ötletem! Amikor Björn távozik készült, megkérdeztem, hogy milyenek az esélyeink. Elmondta, hogy Mané elutasította a Liverpool minden szerződéshosszabbítási ajánlatát. Azonnal érdeklődni kezdtem. Két nappal később Julian Nagelsmann, Marco és én már egy repülőn ültünk Liverpoolba.” – mesélte Salihamidzic.

A szakember szerint a tárgyalások nehezen mentek az angolokkal, ugyanakkor megvolt a kölcsönös tisztelet a két klub között. Még a tárgyalások kezdetén kiszivárgott rossz hangulat után készült, Szpartak Moszkva által közzétett mémre is reagált (itt az angolok előnyben). Ezt követően elmesélte azt is, milyen volt az első találkozás magával a játékossal.



Image

Mané új otthona.

„Sadio a házában fogadott minket. Rövidnadrágban volt, éppen lazított és a kezében egy mangó volt. Elmosolyodott és egy servusszal köszöntött minket. Kellemes volt a hangulat és az elejétől kezdve jó kapcsolat alakult ki köztünk. Körülbelül négy óráig voltunk ott. Majd az edző elmagyarázta neki az átigazolás sportszakmai részét. Sadio hamar el tudta képzelni magát a Bayernnél és rájött, hogy nagyon illik hozzá az a foci, amit játszunk.” – folytatta Brazzo.

Marco Neppe, aki most már a bosnyák jobbkeze a sportigazgatói csapatban, készített egy prezentációt is, amivel szintén sikerült meggyőzni a szenegáli támadót.

„Marco összeállított egy bemutatót. Voltak benne taktikai elemek, de megmutatta a Bayern identitását is, így Sadio láthatta a szurkolóinkat, a várost és a klubot. Sok kérdést tett fel ezután, minden érdekes volt a számára. Szerintem az érzelmekre ható része fogta meg leginkább. Mindig is az volt a véleményem, hogy ha egy játékos az első perctől kezdve érdeklődik a Bayernért, akkor az mindig jól sül el.”



Image

Mané és Julian hamar egy hullámhosszra került.

Az utazás harmadik szereplője, Julian Nagelsmann az átigazolás után nyilatkozott a Bayern München hivatalos oldalának. Ő is kiemelte Sadio kezdettől fogva tapasztalt elkötelezettségét és sokoldalúságát.

„Az első találkozástól kezdve egy nagyon, nagyon önzetlen embert láttam. Ez elképesztő, ha belegondolunk abban, hogy milyen neve van a futballban. Elmondta, hogy bármelyik pozícióban el tudja képzelni magát. Ritka, hogy egy játékos már az első beszélgetésnél teljes mértékben ragaszkodjon a klubhoz és az edzőhöz. Ezt követően még inkább akartuk, hogy sikerüljön az átigazolás. Sadio egy olyan játékos, aki négy-öt poszton is képes játszani, probléma nélkül. Meccs közben is tud változtatni.” – mondta a tréner a Bayern München legújabb játékosáról.

Mané valószínűleg már a július 8-án kezdődő felkészülés során ott lesz a Säbener Straßén.

via Sport Bild, Bayern München, Bayern & Germany

„Ritka, hogy valaki ilyen hamar ennyire elkötelezett legyen” | Nagelsmann és Brazzo Manéról
1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Pingback: Mané: Angliában meglepődtek ezen az átigazoláson

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top