Átigazolási hírek

Hivatalos: A Bayern leigazolta Sadio Manét



Hivatalossá vált, hogy a 30 esztendős szenegáli szélső-támadó, Sadio Mané a Liverpool együttesétől a Bayern Münchenhez igazol.

A Bayern München ma hivatalosan is bemutatta legújabb igazolását, a 30 esztendős klasszis támadót, Sadio Manét. A 2019-ben Afrika legjobbjának választott játékos 3 évre írt alá, ami azt jelenti, hogy július 1-től egészen 2025. június 30-ig szól a szerződése.

A Mané körüli pletykák áprilisban kezdődtek, majd az elmúlt két hétben felpörögtek az események. Előbb a játékos, majd múlt héten a Liverpool is megegyezett a Bayernnel. Sajtóhírek szerint az angol klub 32 milliót kap a bajoroktól, később pedig ehhez kapcsolódhat körülbelül 6-9 millió eurónyi bónusz.



Hasan Salihamidzic: Sadio Mané személyében nemzetközi topjátékos érkezik a Bayern Münchenbe. Büszkék vagyunk, hogy Münchenbe hoztuk őt. A beszélgetéseink során Sadio világossá tette, hogy nálunk akar játszani. Mindenki ismeri a kiemelkedő kvalitásait és a mentalitását. Tökéletesen illeszkedik a Julian Nagelsmann alatt játszott focinkba.

Sadio Mané: Nagyon boldog vagyok, hogy a Bayernnél lehetek. Sokat beszéltünk és nagy érdeklődést tapasztaltam a kezdettől fogva. Számomra pont ezért nem volt kétség az első perctől kezdve. Sokat szeretnék elérni ezzel a klubbal. Nagyon kedvelem ezt a csapatot.



Mané az afrikai tehetségeket rendszeresen felkaroló és kinevelő Metz együttesében kezdte a profi pályafutását, 2011-ben. Ezt követően a RedBull Salzburghoz igazolt, ahol Európa-szerte ismert fiatal tehetség lett. Két Ausztriában töltött év után 2014-ben a Premier League-be szerződött, ahol a Southamptonban 74 találkozón 25-ször talált be.

Az elmúlt hat szezont Liverpoolban töltötte, ahol gyakorlatilag mindent megnyert. 2018-ban betalált a Bajnokok Ligája döntőjében, egy évvel később pedig már magasba is emelhette a trófeát. 269 mérkőzésen húzta magára a vörös mezt, amelyben 120 gólt és 48 gólpasszt szerzett. Összesen nyolc Angliában töltött esztendő után a 23. legeredményesebb labdarúgó lett a liga történetében.

Idén elhódította az Afrikai Nemzetek Kupáját is Szenegállal, majd pár hónappal később kijutott hazájával a katari vébére. Ő szerezte a legtöbb gólt a nyugat-afrikai nemzet válogatottjában: 33-at 91 meccsen. Rendszeresen adakozik és szülőfaluját az elmúlt években több millió eurónyi támogatással látta el.



A 174 cm magas Mané gyors, robbanékony és az egyik legerősebb szélsőnek számít a világon. A labdafedezése világklasszis, emellett Jürgen Klopp rendszerében rendszeresen vett részt a védekezésben is. Az elmúlt négy évben mindössze 14 mérkőzést hagyott ki sérülések miatt, köszönhetően többek között egyedülálló fizikumának.

Csapattársai és edzői szerint (illetve a nyilvános megjelenéseiből is leszűrhető, hogy) alázatos, szerény futballista, aki a Salzburgban töltött évei alatt kezdő szinten elsajátította a német nyelvet is. Több véleményvezér, köztük az egykori aranylabdás Lothar Matthäus szerint is zseniális igazolás lesz. Mi már alig várjuk, hogy élesben is láthassuk őt!

Sok sikert a Bayern Münchenben, Sadio Mané!

Hivatalos: A Bayern leigazolta Sadio Manét
1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Pingback: Mané: Angliában meglepődtek ezen az átigazoláson

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top