Egyéb

Sport Bild: Kimmich áll a legközelebb Nagelsmannhoz



A Sport Bild újságírója, Tobi Altschäffl írt Joshua Kimmich és az edző, Julian Nagelsmann kapcsolatáról.

A 27 esztendős Joshua Kimmich július elején a nyolcadik szezonját kezdi majd meg a Bayern Münchennél. A világklasszis középpályásnak nem ez volt a legjobb idénye: tavaly novemberben koronás lett és egy kisebb botrány alakult ki körülötte amiatt, mert sokáig nem oltotta be magát a vírus elleni vakcinával.

Pozitívumként elmondható az elmúlt egy évéről, hogy még augusztusban egy 2025-ig szóló szerződést írt alá, majd karriercsúcsot jelentő 15 gólból vette ki a részét a ligában, áprilisban pedig megszületett a harmadik gyermeke. A Sport Bild úgy tudja, Jo most még nagyobb szerepet kaphat Julian Nagelsmann öltözőjén belül.



Kimmich und das Impfen: Eine Chronologie der Ereignisse | Goal.com

Kimmich folyton fejlődni akar és minden tanácsot meghallgat.

A 34 esztendős tréner ugyanis az egyik, ha nem a legfontosabb emberének tartja Kimmichet. A lap szerint a szezon vége óta rendszeresen beszél a két fél és ez a nyári vakáció során sem lesz másképp. Egészen július 8-ig, a Bayern felkészülésének kezdetéig, amikor is még erőteljesebb lesz Nagelsmann és a klub 6-osának kapcsolata.

Ami a futballt illeti, edző szeretné, ha Kimmich még jobb teljesítményt nyújtana a labdaszerzések, a kontrapresszing és a támadóharmadban történő összjátékok terén. A játékos pedig nyitott ezekre a feladatokra, miközben nagyra tartja Nagelsmannt és az ötleteit.

Ez különösen fontos, hiszen a német válogatott labdarúgó korábban Ancelotti és Kovac regnálásához is kritikusan állt hozzá, most pedig kifejezetten örül annak, hogy a fiatal mester sokféle ötlettel és tervvel áll elő edzésről edzésre.



FC Bayern News: Manuel Neuer will Joshua Kimmich als Nachfolger | Fußball News | Sky Sport

Évek óta a Bayern és a német válogatott alapemberei. Kép 2020-ból.

A Sport Bild még márciusban írt arról, hogy Nagelsmann öt játékossal, Kimmichen kívül a szintén a 2021/22-es szezonban hosszabbító Comannal, Müllerrel és természetesen a csapatkapitánnyal, Neuerrel, illetve a távozófélben lévő Lewandowskival számol úgy, mint a csapat vezetői, akikkel részletesebben tárgyal a taktikáról és a keret körüli témákról.

Ehhez a feltevéshez ugyanakkor hozzátartozik az elmúlt hetekben a német sajtóban megjelent anekdota is, miszerint az idény során Nagelsmann az egyik tréningen tanácsokkal akarta ellátni Lewát, aki azonban azt a választ adta neki, hogy „nem te lőttél 41 gólt”, utalva arra, hogy ő nem kér az edző utasításaiból.

Visszatérve a címben szereplő játékosra, a Sport Bild cikkét aztán a SPORT1 vitte tovább, amely május elején cikkezett arról, hogy Kimmich kifejezetten nagy figyelmet szentel a csapatösszetételre és örömmel fogadta a később aztán nem túl sikeresnek bizonyuló háromvédős hibrid taktikai rendszert is.



Kiváló a kapcsolata a fiatalokkal is.

Nem mellesleg Joshua sokszor segít a fiatal játékosoknak. A tavaly nyáron érkezett Omar Richards „testvérként” tekintett rá egy korábbi interjújában és a SPORT1 szerint a tavasszal profiszerződést kapó Gabriel Vidovic és Paul Wanner is rengeteg tanácsot kapott Kimmichtől az elmúlt hónapokban.

Az előttünk álló évadban tehát még nagyobb szerep hárulhat a játékosra. A Sport Bild odáig ment, hogy azt írta, Kimmich szorosabb kapcsolatban áll Nagelsmannal, mint a két kapitány, Manuel Neuer és Thomas Müller.

Ami biztos, hogy a szurkolók egyik nagy kedvencének tartott játékost már csak egy mérkőzés választja el a 300 tétmeccses mérföldkőtől a Bayern München színeiben. Nemsokára olyan legendákat előzhet meg az örökranglistán, mint Robben, Uli Hoeneß vagy éppen Paul Breitner.

via Bayern & Germany, Sport Bild, SPORT1

Sport Bild: Kimmich áll a legközelebb Nagelsmannhoz
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top