Transzferpletykák

Sajtóhírek: Lewa menne, Mané jönne, Gnabry jövője kérdéses



A legfrisseb információk a Sadio Mané-féle pletykákról, Serge Gnabry szerződésének helyzetéről, Lewandowskiról és Laimerről a sajtó információi szerint.

Június kezdetével összeszedtük nektek a Bayern München körüli legfrissebb sajtóhíreket. Igyekeztünk olyanokat összeválogatni, amelyeknek viszonylag magas a valóságtartalma.

Ami a rekordbajnokot illeti, a német és a nemzetközi sajtót mostanság leginkább a Lewandowski körül feszkó, a liverpooli Sadio Mané leigazolásának lehetősége, illetve a Serge Gnabryval kapcsolatos szerződéshosszabbítási kísérletek hozzák lázba, de nem szabad megfeledkezni Konrad Laimerről sem.



Távozik a lengyel sztárcsatár, vége a Lewandowski-korszaknak Münchenben - Eurosport

Lewandowski az idény utolsó meccse után.

Robert Lewandowski

Lewa három nappal ezelőtt nyilatkozott a jövőjéről nemzeti csapata sajtótájékoztatóján: „A Bayern-érámnak vége. Nem látok lehetőséget arra, hogy tovább játsszak ebben a klubban. Rájöttem, hogy az átigazolás a legjobb megoldás mindkét félnek. A Bayern egy komoly klub, remélem, nem állítanak meg, csak azért, mert meg tudnak.”

A közvélemény előtt nem igazán tűnik fényesnek a klasszis és a Bayern közötti viszony, mindezt pedig tetézi az is, hogy a vezérigazgató, Oliver Kahn és a klubelnök, Herbert Hainer is többször hangoztatta már, hogy Lewandowski maradni fog 2023 nyaráig, amíg le nem jár a szerződése.

Szinte biztos, hogy a lengyel csatár már mindenben megegyezett a Barcával. Egybehangzó spanyol és német híresztelések szerint a katalánok már ajánlatot is tettek már a játékosért, de a Bayern napok óta nem adott választ rá.

Fontos megjegyezni, hogy a La Liga elnöke szerint a Barcelona nem is igazolhat jelenleg játékost, hiszen a keretük zsúfolt összetétele ezt nem engedi meg.



Liverpool Will Reportedly Seek Sadio Mané Contract Extension in Summer - The Liverpool Offside

Mané már mindenben megegyezett a Bayernnel, írja több forrás is.

Sadio Mané

Az elmúlt napokban felgyorsultak az események a 30 esztendős szenegáli támadó körül. A Sky szerint Nagelsmann már tavaly nyáron szívesen látta volna őt a csapatban, most pedig még inkább, ami nem véletlen, hiszen kiváló tulajdonságokkal rendelkezik: beszél németül, már csak egy év van hátra a szerződéséből, világklasszis és sokoldalú is.

Fabrizio Romano információi szerint Mané igyekszik tisztelettel állni a Liverpoolhoz, amely a klubhoz közel álló újságíró, David Lynch szerint csak akkor engedi el, ha megfelelően tudja őt pótolni és a Bayern korrekt összeget ajánl érte.

Ami ezt az összeget illeti, a Sky legfrissebb infói szerint 30+10 millió eurót tett le az asztalra a bajor klub. Szenegáli és spanyol források alapján Mané (a Realtól és a PSG-től érkezett kedvezőbb ajánlatok ellenére) csak is a Bayernt akarja és már meg is egyezett velük egy évi 20 milliós fizetésben. A két klub közti kommunikáció innentől kezdve gyorsulhat fel igazán.



Bayern Munich's Hoeness on potential Gnabry transfer: Do you want me to shove money down his throat until he chokes?! | Goal.com United Arab Emirates

Serge jövője függhet Mané érkezésétől is… vagy mégsem?

Serge Gnabry

A Sport Bild találgatásai szerint Gnabry helyzete megváltozhat azután, hogy a sportsajtó gyakorlatilag már Bayern-játékosnak tekinti Sadio Manét. A szélső jelenleg a német válogatottal készül az NL-meccsekre, a tegnapi sajtótájékoztatóján pedig nem akart beszélni a jövőjéről.

A Bild szerint a játékos elutasította a Bayern új fizetési ajánlatát (ami évi 19 millió eurót ért). Innentől kezdve a vezetőség nem tervez több megkeresést a 26 esztendős támadó felé.

Gnabrynak 2023-ban jár le a kontraktusa és könnyen lehet, hogy a vezetőség megegyezik abban, hogy idén nyáron eladja a játékost egy viszonylag magas transzferár ellenében.



Bayern Munich also had Konrad Laimer from RB Leipzig on their sights

Konrad Laimer

A TZ szerint 20 millió euró körül mozoghat az az átigazolási összeg, amelyet a Lipcse kér Konrad Laimerért. Az osztrák védekező középpályás nemrég beszélt jövőjéről és elmondta, hogy elképzelhető, hogy jövőre már nem a RedBull-együttesben fog focizni.

Nagelsmann nagyra tartja egykori fontos játékosát, akiért angol klubok is érdeklődnek. Úgy tűnik azonban, hogy a Bayern számára túl drága lenne a lipcseiek által elvárt ár. Fabrizio Romano szerint az viszont igaz, hogy a játékosért folytatott versenyben még így is a bajorok tűnhetnek befutónak.

Laimert, Gnabryt és Manét is ugyanaz az ügynökség, a ROOF képviseli.

via Bayern & Germany

Sajtóhírek: Lewa menne, Mané jönne, Gnabry jövője kérdéses
1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Pingback: Német sajtó: Nagelsmann Laimert akarja, Laimer pedig Nagelsmannt

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top