Transzferpletykák

Ki lesz Lewandowski utódja? | Transzferhírek



Az elmúlt hetekben többször írt a sajtó Robert Lewandowski jövőjéről, mint a Bayern München sorozatban megszerzett 10. bajnoki címéről. A lengyel klasszis távozását már majdnem minden orgánum biztosra veszi, ezért kiemelt témává vált az is, hogy ki érkezhet a pótlására.

A szezonzáró, Wolfsburg elleni mérkőzés után a gólt szerző és a hetedik gólkirályi címét is begyűjtő Robert Lewandowski könnyek között sétált ki a bajor szurkolók elé. A 33 éves játékos a mérkőzés után úgy nyilatkozott, hogy „lehet, hogy ez volt az utolsó mérkőzése a Bayernben”, illetve hogy a klubnak a „jövőn kell gondolkodnia”.

A sportigazgató, Hasan Salihamidzic szerint volt szerződésajánlatuk Lewa ügynökének, Pini Zahavinak, ám ezt a játékos nem fogadta el. Mindeközben a lengyel csatár megszólalásaiból az szűrhető le, hogy a vezetőség nem kínált neki konkrét hosszabbítási lehetőséget.

Eközben a klubelnök, Herbert Hainer két nap alatt háromszor szólalt meg a mikrofonok előtt a kérdéses jövőjű klubikonnal kapcsolatban. Mindháromszor ugyanazt mondta, minden alkalommal egy kicsit nyomatékosítva:

„Lewandowskinak 2023. júniusáig van szerződése, ezt pedig ki fogja tölteni.”



It is possible that was my last game for Bayern' – Lewandowski ready to  wave goodbye

Lewa a Wolfsburg elleni meccs után.

A nyári szünetre tehát úgy fordul rá a Bayern, hogy az egyik, ha nem a legfontosabb játékosának jövője egyáltalán nem biztos. A klub egykori vezetője, Uli Hoeneß szerint még az is elképzelhető, hogy ha (Hainer mondatainak igazat adva) még egy szezont marad Lewandowski, később úgy dönthet, hosszabbít a csapattal.

A nemzetközi sajtó viszont már gyakorlatilag eladta a lengyelt a Barcának. A Sky legfrissebb hírei szerint Lewa minél hamarabb szeretné aláírni a szerződését a katalán csapattal. Ehhez természetesen az kell, hogy a Barcelona átigazolási ajánlattal álljon elő, amely körülbelül 30-40 millió euró környékén mozoghat. Már ha a Salihamidzicék egyáltalán nyitottak arra, hogy idén nyáron megváljanak Lewától.

Az olasz riporter, Matteo Moretto szerint a Barca és a Bayern képviselete ezen a héten találkozik egymással. A gránátvörös-kékek szeretnék megtudni, milyen összeggel készüljenek az első hivatalos ajánlat megtételekor. Moretto úgy tudja, a Barcelona-legendából lett edző, Xavi március óta többször is felhívta már Lewát, hogy meggyőzze arról, hogy Spanyolországba igazoljon.

Az angol sajtó szerint a Chelsea is beszállhat a versenybe, hiszen a londoniak két csatára, Timo Werner és Romelu Lukaku is távozik a nyáron.



Man Utd counting on Darwin Nunez to reinforce their attack - Man Utd News

Az online Bayern-fórumokon legtöbbször preferált játékos: Darwin Nunez

A Bayernhez legközelebb álló német újságíró, Kerry Hau szerint pedig a Bayern már régóta keresi a klasszis utódját és ha a sportigazgatói csapat nem tud megegyezni egy utódról, akkor – ha tetszik Lewandowskinak, ha nem – 2023 nyaráig a klubnál tartják őt.

Az alábbi bekezdésekben a különböző sajtóorgánumok által felvázolt utód-tervekről olvashattok.

Patrik Schick és Darwin Núnez

Matteo Moretto szerint a Leverkusen 26 cseh csatára, Patrik Schick és a Benfica 22 esztendős urugayi támadója, Darwin Núnez áll a Salihamidzicék listájának élén. Ez a lista egyébként olyannyira hosszú lehet, hogy Oliver Kahn szerint nem csak A-, B- és C-, hanem D- és még E-tervük is van egy leigazolni kívánt támadóval kapcsolatban.

A két labdarúgó felé vezető út azonban más-más okok miatt lehet zsákutca: a most véget érő Bundesliga-idényben 24 gólt jegyző Schicknek 2025-ig van szerzőse a Gyógyszergyáriakkal, akik hallani se akarnak arról, hogy eladják őt. Eközben Núnez a Premier League-be akar igazolni, ráadásul a bajorok nem adnának ki a 60-80 millió eurót egy olyan játékosért, aki még nem bizonyított az európai topligák egyikében. Egyébként Schick transzferára is ebben az árkategóriában mozog.



Lewandowski already has a replacement: Sasa Kalajdzic

Kala gólt fejelt a bajorok ellen.

Sasa Kalajdzic

Az elmúlt hetekben leggyorsabban eszkalálódó pletykatéma a Stuttgart osztrák játékosához, Sasa Kalajzdichoz köthető. A kereken két méter magas, 24 esztendős középcsatár sérülések miatt ebben a szezonban csak 15 meccsen szerepelt a kiesést sikerrel elkerülő sváboknál, viszont ezeken 6 gólt szerzett és többek között a Bayernnek is betalált.

Kalajdzic előző szezonja nagyon jól sikerült: 36 tétmeccsen 23 gólban vállalt szerepet, mindeközben pedig bemutatkozott az osztrák válogatottban, melyben azóta négyszer is betalált.

Kerry Hau szerint azonban kérdéses, hogy a játékos konkrét utódnak jön-e vagy másodlagos szerepet kap a kerettervezéskor. A kölcsönéből visszatérő Joshua Zirkzee ugyanis kitöltheti az utóbbi szerepet, viszont fontos megjegyezni, hogy az Anderlechtnél kiváló szezont futó holland játékos jövője kérdéses.

Kalajdzic körülbelül 20 millió eurójába kerülne a Bayern Münchennek. A BVB is figyeli a helyzetet, ráadásul (hogy a dolgok teljesen összegabalyodjanak) a Benfica már kinézte a csatárt Darwin Núnez pótlására.



Sport Bild reports there are internal worries about Julian Nagelsmann's  relationship with Brazzo at Bayern Munich - Bavarian Football Works

Intenzív keresésben Brazzo.

A legfrissebb hírekből az szűrhető le, hogy Salihamidzic le szeretné igazolni Kalajdzicet és a Sky információi szerint hétfőn már találkozott is a játékos ügynökével. Maga Kalajdzic szellemesen nyilatkozott az osztrák Kronen Zeitungnak:

„A következő napokban tárgyalni fogok a Stuttgarttal és az ügynökömmel. A következő napok felforrósodnak majd és ezalatt nem csak az időjárásra gondolok. Semmi konkrétat nem tudok se a Bayerntől, se bármely másik csapattól még.”

A bosnyák szakember és csapata tisztában van azzal, hogy Lewát szinte lehetetlenség pótolni az átigazolási piacról, ezért azt a megoldást választanák, hogy két különböző profilú támadót igazolnak. Itt jön képbe például Sadio Mané.



Klopp admits he should have 'shut up' as he reveals Mane advice blunder for FA  Cup penalties

Mané valószínűleg marad a Poolban.

Mané, Dembelé, Haller, Nkunku és a többiek

A Liverpool szenegáli támadója Salihamidzic egyik legnagyobb kiszemeltje. A bosnyák tréner Mallorcán találkozott a napokban FA-kupát ünneplő játékos ügynökével, Björt Bezemerrel.

Nagelsmann is nagyon szívesen látná a keretben a támadót, ám a Liverpool nagy valószínűséggel nem fog megválni egyik legjobbjától. A Sky azt írta, hogy Mané megszerzése nem függ össze Gnabry szerződésének helyzetévél, a transzferguru, Fabrizio Romano szerint azonban fontos a Bayern jobbszélsője helyzetének tisztázása ahhoz, hogy a Bayern egyáltalán érdeklődjön a Mané felől.

A L’Équipe szeint ott van a listán Ousmane Dembelé is, akinek ráadásul idén nyáron jár le a szerződése. A vezetőség természetesen azokat a játékosokat preferálja, akik átigazolási díj nélkül érkeznének, ráadásul a franciával már télen felvette a kapcsolatot a klub.

Kahn, Salihamidzic és Nagelsmann is szívesen látná a Bayern mezében azt a Dembelét, aki ebben a szezonban a szokásosnál kevesebbet volt sérült és 13 gólpasszt jegyzett a La Ligában. A tréner ugyanis mindenképpen szeretne egy olyan spílert a keretbe, aki Comanhoz hasonlóan jól cselez az egy az egy elleni helyzetekben.



Thomas Tuchel open to parting ways with Romelu Lukaku and Timo Werner

A két legvalószínűtlenebb igazolás.

Kerry Hau még néhány másik játékosról is írt, akik szóba kerülhettek a Bayern München háza táján. Ott van például Sébastien Haller, az Ajax kiváló csatára, akiért azonban a Dortmund mozgósít nagyobb erőket.

Aztán érdekes lehet még a Bundesliga-szezon legjobbjának megválasztott Nkunku helyzete. Ő nem is igazán Lewandowski, mint inkább Gnabry utódja lehet. Ugyanakkor itt is fontos kérdés, hogy távozik-e a német támadó vagy aláír egy új kontraktust. Herbert Hainer szerint ugyanis néhány dologban különbözik Gnabry és a Bayern véleménye, ráadásul a szélsőnek nem tetszik a neki kínált fizetés sem.

Két Chelsea-játékos, Lukaku és Werner is távozófélben van, ám előbbi szívesen térne vissza az Interbe, utóbbi pedig – a Nagelsmannal ápolt jó kapcsolata ellenére – nem illene bele a Bayern játékrendszerébe.

Hogy mi lesz pontosan a vezetőség döntése Lewával kapcsolatban, jó kérdés. A cikkben vázolt sajtóhírekből viszont következtetni lehet arra, hogy következő hetekben pont kerülhet az ügy végére.

via Bayern & Germany

Ki lesz Lewandowski utódja? | Transzferhírek
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top