Bundesliga

Döntetlen az utolsó hazai meccsen | Bayern 2-2 Stuttgart



A Bayern München 2-2-es döntetlent játszott a kiesés ellen harcoló Stuttgart csapatával a Bundesliga 33. fordulójában. A mérkőzést követően hivatalosan is átvette a csapat a bajnoki cím után járó Salátástálat.

Julian Nagelsmann a Bundesliga-cím bebiztosítása után azt ígérte, lehetőséget ad a fiatalabb játékosoknak, ám a Stuttgart elleni kezdőjében szinte csak kulcsjátékosok szerepeltek. A kivétel Tanguy Nianzou volt, aki a védelem közepén kezdett ismét.

A mérkőzés előtt a vendégek az osztályozót érő 16. helyen álltak, négy pontra a Herthától. Ott volt a csapatban a Bayernnel is összeboronált Sasa Kalajdzic.



Bayern Munich 2-2 Stuttgart: Player ratings as Die Roten slip to disappointing draw

Gnabry 15. bajnoki gólját szerezte.

A Bayern München nem kezdte jól a találkozót. A kezdőbe visszakerülő Neuer sem tudott mit tenni akkor, amikor a 8. percben a Sporting csapatától kölcsönben játszó Tiago Tomás megszerezte a vezetést a sváboknak.

A szép találat után kellett egy kis idő, hogy felpörögjön a bajor gárda. A válasz a 35. percben jött, amikor Lewandowski passza után Gnabry cselezgetett a jobb oldalon, majd a Stuttgart balhátvédjének elfektetése után kapura lőtt. A labda végül Mavropanosról vágódott be, a Bundesliga hivatalos oldala pedig először öngólként jegyezte, majd a német szélső góljaként.

Kilenc perccel később már a Bayern vezetett: Thomas Müller a tizenhatos vonalánál kapott labdát a felhúzódó Upamecanótól. A hatodik gólpasszát jegyző francia hátvéd átadása után Müller nagyszerűen fordult le és tipikus, Mülleres befejezéssel szerezte meg a vezetést.



FC Bayern München - VfB Stuttgart | Bundesliga 2021/2022 - 33. Spieltag - Bericht - Fussballdaten

A kép jobb oldalán látható Kalajdzic 9. alkalommal szerzett Sosa beadása után gólt.

A félidő előtti sokk nem sokáig feszélyeztette a vendégeket, akik az 52. percben kiegyenlítettek és be is állították a mérkőzés végeredményét. Borna Sosa adta középre a játékszert, amely Kalajdzic fejéről pattant be a kapuba.

A találat után pályára lépett Süle, Tolisso, Roca, Choupo-Moting és Sabitzer is. Egy érdekes esemény történt a legvégén is: Kingsley Coman odacsapott ellenfelének és piros lapot kapott a játékvezetőtől, Deniz Aytekintől. A franica szélső három meccses eltiltást kapott, így a következő szezon első két meccsén sem játszhat.

A lefújás után a Bayern játékosai és stábja átvehették a Bundesliga-trófeát és hazai közönség előtt ünnepelhették meg azt. A szezon zárómeccse Wolfsburgban lesz, május 14-én.



Döntetlen az utolsó hazai meccsen | Bayern 2-2 Stuttgart
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top