Bundesliga

Fontos három pont! | Bielefeld 0-3 Bayern



A Bayern München 3-0-ra nyert Bielefeldben, a Bundesliga 30. fordulójának vasárnapi játéknapján. A bajorok nagyon közel kerültek ahhoz, hogy szombaton behúzzák a salátástálat, ráadásul mindezt a Dortmund ellen tegyék meg.

A keddi BL-kudarc után muszáj volt jól reagálni a Bayern Münchennek annak érdekében, hogy ne zuhanjanak hullámvölgybe a játékosok. Erre a Bielefeld elleni bajnoki tökéletes esély volt.

A kiesőhelyen álló kiscsapat nagyszerű szurkolói hangulat előtt fogadta a bajorokat, akik ismét három védővel kezdtek. Upa, Pavard és Nianzou játszott leghátul, a két szélen pedig Davies és Gnabry. Kimmich és Goretzk irányított középen, elől pedig Sabitzer és Müller segítette Lewandowskit.



Image

Gnabry ismét gólt lőtt.

A találkozó szuperül kezdődött: a 10. percben a hazai játékos, Laursen öngóljával szerezte meg a vezetést a Bayern, miután Davies középre játszott. Először visszavonta a gólt a bíró les miatt, de rövid VAR-ozás után mégis megadta.

Ezután a hazaiak kiváló támadója, Okugawa is betalált, de ő tényleg lesen volt és a játékvezető jelezte, hogy nem volt érvényes a gólja. Neuernek volt dolga és tevékenyen vette ki a részét a kapott gól nélküli győzelemből.

Az igencsak hosszú első félidő 52. percében aztán Gnabry megnövelte a különbséget. Kimmich adta neki a gólpasszt. Ez a találat is lesgyanús volt, ugyanakkor szabályos keretek között született.



Image

A hangulat nagyszerű volt.

A második játékrészben a Bielefeld többször tudott eljutni a Bayern kapujáig. A 61. percben beálló Jamal Musiala játéka új lendületet adott a rekordbajnoknak, ráadásul a 19 éves játékos be is talált a 85. percben. Lewa jegyezte az asszisztot.

A bajorok tehát 3-0-ra nyertek és 72 ponttal állnak a Bundesliga tabellájának élén az eddig 63 egységet gyűjtő Dortmund mögött.

A következő fordulóban pont ez a két csapat játszik majd egymással az Allianz Arenában. Ha ott nyer Nagelsmann csapata, akkor matematikailag bebiztosítja a bajnoki címet. Sorozatban a tizediket.

 

Fontos három pont! | Bielefeld 0-3 Bayern
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top