Bundesliga

Szenvedős győzelem | Bayern 1-0 Augsburg



A Bayern München felforgatott kezdővel Lewandowski kései tizenegyesével nyert 1-0-ra az Augsburg ellen, a Bundesliga 29. fordulójának szombati játéknapján.

A Bayern München egy Villarreal elleni vesztes BL-negyeddöntő-odavágó után fogadta teltház előtt a Bundesliga egyik legjobb formában lévő együttesét, az Augsburgot.

Julian Nagelsmann több játékost is pihentetett. Davies és Coman is ezért kezdett a padon és az edző elmondása szerint elővigyázatosságból nem került a keretbe Hernández és a lázas Süle sem.

A kezdőben ott volt két peremember, Richards és a mostanában egyre több lehetőséget kapó Nianzou is, a széleken pedig a Sané, Gnabry páros kezdett.



Image

Gikiewicznek három védése és több fontos kivetődése volt.

Az első félidő egyszerű kifejezéssel élve nagyon unalmas volt. Sem a Bayern, sem az Augsburg nem találta el a kaput 45 perc alatt és nagyon pontatlan volt a játék. A szünetben aztán Nagelsmann becserélte Musialát Gnabry helyére, ezzel pedig egy kicsit pörgősebb lett a játék.

A vendégek csapatában azonban remekül játszott az egykori Bayern-játékos, Dorsch és a kapus, Gikiewicz, aki több bravúrt is bemutatott.

A lengyel hálóőr akkor viszont már nem tudott segíteni a csapatán, amikor Oxford kezezése után a játékvezető büntetőt ítélt, Lewandowski pedig bevágta azt és a Bayern a 82. percben megszerezte a meccs egyetlen gólját.



Image

Kimmich beállította Robben rekordját: neki kellett a legkevesebb bajnoki mérkőzés (196) ahhoz, hogy elérje a 150 győzelmet.

Ezzel visszaállt a bajorok kilencpontos előnye a tabella élén és innentől teljes a fókusz a Villarreal elleni visszavágón, amit kedden rendeznek majd Münchenben.

Szenvedős győzelem | Bayern 1-0 Augsburg
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top