Bajnokok Ligája

Hengerelve ment tovább a csapat | Bayern 7-1 Salzburg



7-1-es győzelemmel és 8-2-es összesítéssel jutott a negyeddöntőbe a Bayern München, miután a legjobb 16 között legyőzte a Salzburgot a visszavágón.

A salzburgi 1-1-et követően bizonytalan vélemények jelentek meg arról, hogy a bajor alakulatnak milyen esélyei vannak a továbbjutásra. Nagelsmann ezen meccsen – úgy mint az odavágón – háromvédős rendszerben küldte fel a pályára a csapatát.

Elől Lewandowski kezdett, mögötte Coman, Sané, Müller és Gnabry építette a támadásokat. A középpálya védekező szekciójában Kimmich és Musiala szerepelt, a védelmet pedig a visszatérő „kapuskapitány”, Neuer előtt a Hernández, Süle, Pavard trió alkotta.



Image

„Ez jó mulatság, férfi munka volt!” – a nemzetközi nőnapon.

Történelmi volt a mérkőzés: Lewandowski a 23. percben már a harmadik gólját lőtte – ezzel pedig övé lett a leggyorsabb mesterhármas rekordja a Bajnokok Ligájában.

Két saját maga által kiharcolt büntetőt értékesített, majd egy védelmi megingás után az üres kapuba is betalált. Ezzel megszerezte 83., 84., majd 85. BL-gólját is.

Az első félidőben még lőtt egy gólt Gnabry is. Ezzel már négygólos volt a különbség. A szünetben változtatott Nagelsmann. Pihentetés és játéklehetőség céljából Gnabry helyére felhozta Sarrt.



Image

A statisztikák.

Nem adott lejjebb a Bayern: a második félidőben is berámolt hármat.

Müller lőtte az ötödiket és a hatodikat (mindkettőt ballal), közben pedig szépített az ellenfél is. Ekkor már az Upamecano, Nianzou, Pavard hármas játszott hátul.

A végén betalált Sané is, akinek Lewandowski adta a gólpasszt. Végül 8-2-es összesítéssel ment tovább a Bayern és a negyeddöntőben várja az ellenfelét. A hatszoros győztes következő tétmeccse 12-én lesz a ligában, a Hoffenheim ellen.

Hengerelve ment tovább a csapat | Bayern 7-1 Salzburg
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top