Bundesliga

Iksz a rangadón | Bayern 1-1 Leverkusen



A Bayern München 1-1-es döntetlent játszott a Bayer Leverkusen ellen a Bundesliga 25. fordulójában.

Az Allianz Arenában rendezték a forduló rangadóját. A harmadik helyen álló Leverkusen gárdája utazott Münchenbe, ahol 25 ezer néző előtt játszott a rekodbajnokkal.

A Bayern kapujában az 50. Bayernes ligamérkőzésén szereplő Sven Ulreich állt, a védelemben pedig megint ott volt Omar Richards, a sérült Alphonso Davies alternatívája. A kanadain kívül Neuer, Goretzka és az eltiltott Hernández hagyta ki a mérkőzést.

A kispadon kezdett Sané, így a két szélen Coman és Gnabry focizott. Musiala Kimmich társaként játszott a középpályán, a támadósorban pedig Lewandowski startolt. A csapatkapitányi karszalagot Müller viselte.



Image

Süle mind a hat Bayernben szerzett ligagólját az Allianz Arenában ünnepelhette.

Az első félórában jól presszingelt a Bayern. Meg is lett az eredménye: Niklas Süle szerezte meg a vezetést a 18. percben egy vendégek által összehozott baki után.

A játékrész végére már pontosabban kontrázott a Leverkusen és be is tudtak találni. Igaz, egészen a Müller által lőtt öngólig (36. perc) egyetlen veszélyes helyzetük nem volt.

A hajrában viszont több nagy lehetőség is adódott előttük, Ulreichnek pedig egy hatalmas bravúrt kellett bemutatnia, ráadásul a nyáron még a Bayernnel összeboronált Adli a kapufát is eltalálta.



Image

Coman aktív volt, de ő sem tudta megtalálni azt az utolsó kulcspasszt, ami a győzelemhez kellett.

A második félidőben a Bayern nem jól oldotta meg az utolsó passzokat. Sabitzer előtt adódott egy óriási helyzet, amellyel sajnos nem tudott élni. A vendégek a végén is aktívan kontráztak, de a bajorok védelme mindig menteni tudott.

Végül 1-1-es döntetlennel zárult a meccs. Nagelsmannéknak 59 pontjuk van és 9 egységgel előzik meg a Dortmundot, amely ezen a hétvégén nem játszik és majd csak március közepén pótólja a Mainz elleni meccsét.

A Bayern kedden folytatja a menetrendet. Ismét az Allianz Arenában, viszont ezúttal a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, a Salzburg elleni visszavágón.

Iksz a rangadón | Bayern 1-1 Leverkusen
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top