Interjúk és nyilatkozatok

Chris Richards: Az a legjobb, ha Alaba példáját követem



Chris Richards interjút adott a The Athletic honlapjának. Összehasonlították őt David Alabával, akivel egyelőre hasonló a karrierútjuk.

Chris Richards 22 éves lesz márciusban. A Hoffenheim csapatában játszó egyesült államokbeli védő második kölcsönkalandját tölti Münchenen kívül. Mindkét alkalommal a sinsheimi kék-fehérek együttesébe igazolt rövidtávon.

Annak ellenére, hogy közel négy év alatt mindössze 10 mérkőzésen szerepelt a bajor profik közt és hogy jelenleg sérülés miatt nem játszhat, boldogan adott interjút a The Athletic internetes lapjának.

„Őrület belegondolni, hogy már majdnem hat éve távol vagyok a családomtól. Szerintem édesapám fogalmazott a legjobban. Azt mondta, hogy vagy nyolc órát dolgozok minden nap, mint ő vagy beleadok mindent ebben a 10-15 évben. Ezt meg kellett szoknom.” – mondta a játékos.



Chris Richards on American players in Germany, taking the 'David Alaba route' and US World Cup dreams – The Athletic

Richards jó teljesítményt nyújtott sérüléséig.

A The Athletic párhuzamot keresett Richards és a Münchenben klasszissá váló David Alaba között. A tavaly nyár óta a Real Madridban focizó osztrák védő is a Hoffenheimbe került kölcsönben, miután a Bayern München megvásárolta őt.

„Mindenki ismeri David történetét. Szerintem ha a Hoffenheimben játszol és ilyen fiatal vagy, sok topcsapat kezdhet el érdeklődni irántad. Szóval ha visszatérek a Bayernbe és David Alaba útját követem, az a legjobb, ami történhet.” – mondta Richards a weboldalnak.

Richards a korábbi Kisbayern-edző, Sebastian Hoeneß irányítása alatt teljesít ebben a szezonban is. A bajorok partnerklubjától, a Dallastól érkezett bekk ebben a szezonban 20 mérkőzésen játszott. Ami a sérülését illeti, a következő hetekben térhet majd vissza.

Remélhetőleg jól zárja majd a szezont az európai helyekért küzdő TSG-ben és a következő szezonban versenyt folytathat a középhátvéd vagy akár a jobbhátvéd posztért a Bayern Münchenben.

via The Athletic

Chris Richards: Az a legjobb, ha Alaba példáját követem
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top