Transzferpletykák

Ki lesz a Bayern új védője?

Összegyűjtöttünk pár infót minden olyan védőről, akiket összeboronáltak a Bayern Münchennel.

Nem kevés név szerepel a sajtóban a Bayern München új középső védője címszó alatt. Német válogatott játékosok mellett feltörekvő fiatal spílerek lehetnek Hasan Salihamidzic és a sportigazgatói csapat célpontjai. A sajtó általában jól megtippeli, mely játékosokkal tárgyal a klub (bármilyen szinten), az azonban más kérdés, hogy ki fog nyáron Münchenbe igazolni.



Andreas Christensen

Talán a dán válogatott alapembere, Andreas Christensen áll a legközelebb a Bayern Münchenhez a cikkben felsorolt játékosok közül. A Chelsea 25 esztendős védője Fabrizio Romano legutóbbi tweetje szerint a Barcelona és a Bayern megkeresése mellett a Dortmundtól is kapott ajánlatot. Arra nemet mondott és az észak-rajna-vesztfáliai klub ezért is dönthetett végül Niklas Süle mellett.

A nyáron ingyen igazolható Christensen ebben a szezonban már részt vett szerződéshosszabbítási tárgyalásokon a Chelseavel, ám szinte biztos, hogy klubot fog váltani. Jelenleg koronavírusos, így pár napig biztosan megakadt az ő és a klubok közti kommunikáció. Ami ellene szól, hogy a Bild szerint a Bayern nem biztos, hogy ki tudja fizetni a bérigényeit.

Antonio Rüdiger

Christensen csapattársa és a német válogatott fontos embere, Antonio Rüdiger is 2022-ben lejáró szerződéssel rendelkezik. A legutóbbi hírek szerint 50-50%, hogy hogyan dönt. A londoni klub legfontosabb célkitűzése lesz a következő hetekben, hogy maradásra bírja játékosait.

Könnyen lehet, hogy a Bayern nem tudja és nem akarja kifizetni Rüdiger viszonylag magas bérét. Éppen ezért a Real Madrid és a Chelsea harcolhat nyárig a játékjogáért. A korábbi Stuttgart-játékos egyébként nem szívesen igazolna a Bayernhez a Bild szerint.

Football news - Thomas Tuchel hopes to sign Andreas Christensen and Antonio Rudiger to new deals - Eurosport

Ők ketten ebben a szezonban 19 mérkőzésen játszottak együtt, a Chelsea pedig csak háromszor veszített ezeken a találkozókon.

Matthias Ginter

Ginter a Bild szerint már egyáltalán nem opció Hasan Salihamidzic szemei előtt. A Gladbachtól nyáron biztosan távozó játékossal a sajtó korábban komoly esélyesként számolt, mint Süle pótlása, azonban az elmúlt hetekben valószínűtlenebb lett a Münchenbe költözése.

Nico Schlotterbeck

Nico Schlotterbeck a Bayerné mellett rajta van a Borussia Dortmund radarján is. Süle mellé a sárga-feketék szeretnének egy ballábas védőt is igazolni és az idény egyik meglepetéscsapatának számító Freiburg alapembere tökéletesen beleillik ebbe a szerepbe.

A 22 esztendős német játékos értéke tavaly június óta majd’ megtriplázódott a Transfermarkton. Ha őt, Rüdigert, Ginter vagy egy másik német védekező játékost nem igazolja le a Bayern nyárig, akkor 1965 óta a 2022/23-as idény lehet az első, amikor a rekordbajnok keretében nincsen német nemzetiségű hátvéd.

Bremer

A brazil hátvéd, Gleison Bremer a Torino csapatának egyik legjobbja ebben a szezonban. Az elmúlt hónapokban felkeltette több topklub érdeklődését, miután magabiztos teljesítményeket nyújtott abban a védelemben, amely az olasz bajnokság negyedik legkevesebb találatát kapta.

A Bild szerint Bremert figyeli a Bayern München is és a két Chelsea-játékos mögött alternatíva lehet a nyáron. Neki viszont nem idén, hanem 2024-ben jár le a szerződése, így a bajoroknak szinte teljes árat kéne érte fizetniük. Ezt Brazzóék semmiképpen sem akarják.



Bayern Munich looking to sign Matthias Ginter of Borussia Mönchengladbach - Bavarian Football Works

Ginter jövője nagy kérdés. Lehet, hogy az Interben köt ki.

Az említett játékosok mellett a Juventus-bekk, Matthijs de Ligt és az Inter védője, Stefan de Vrij neve merült fel, mint lehetséges érkezők. Azonban egyiküknek sem idén nyáron jár le a szerződése, így Brazzo kívánságlistáján valószínűleg nem foglalnak el előkelő helyet.

A bosnyák ráadásul szeretné a védekező középpályás és a jobbhátvéd posztot is megerősíteni.

via Fabrizio Romano, Sky, Bild

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top