Átigazolási hírek

Süle átigazolása és ami mögötte van



Niklas Süle a Borussia Dortmund csapatához igazolt. A német futballmédia most ezzel a hírrel foglalkozik, mi pedig összegyűjtöttük nektek a legfontosabbakat a transzferrel kapcsolatban.

A mai napon a Borussia Dortmund hivatalosan bejelentette, hogy nyártól csatlakozik hozzájuk Niklas Süle, a Bayern 26 esztendős védője. Süle 2017-ben igazolt a bajorokhoz, akikkel mindent megnyert, azonban főként sérülései miatt nem mindegyik müncheni szezonjában tudott a védelem kulcsembere lenni.

Amikor a Bayern leigazolta őt a Julian Nagelsmann vezette Hoffenheimtől, Európa egyik legjobb fiatal védője volt, aki akkor már egy éve a Nationalelf tagjának is mondhatta magát. Öt év alatt 159 találkozón szerepelt a rekordbajnok színeiben úgy, hogy még a szezon második fele hátravan. A triplázós idényben (19/20) nagyon kevésszer játszott hosszantartó izomszalagszakadása és az ezt követő erőnléti problémái miatt.



FC Bayern - Commentary: Saying goodbye to Niklas Süle is the best thing for everyone

Utolsó félszezonját tölti a bajoroknál.

Az idei szezonban – főként amiatt, mert végre gyakorlatilag első számú középső védőként számolt vele régi-új edzője – az őszi meccsektől kezdődően gyakori téma volt a sajtóban az idén lejáró szerződésének kérdése. Sokáig és sokat lehetett arról olvasni, hogy hosszabbít, januárban viszont először pletykaszinten, majd Oliver Kahntól is elhangzott, hogy nyáron távozik a csapattól.

És elérkeztünk a mai bejelentéshez, amely a dél körül megjelenő sajtóhírek után elég gyorsan meg is történt. Süle 2026-ig írt alá a Bayern riválisával és nyártól már ott fog focizni. A SPORT1 azonnal meg is szellőztette kontraktusának részleteit: szerintük a játékos évi 10 milliót fog keresni új csapatában.

Niklas Süle wybrał nowy klub. Zaskoczenie! | Transfery.info

A szurkolók közt Sülinho volt a beceneve.

Florian Plettenberg, a lap újságírója pedig arról írt a Twitteren, hogy a Bayern játékosai igencsak meglepődtek társuk karrierjének következő állomásán. Sokuk úgy gondolta, hogy a Premier League-be igazol. Lehetett ugyanis hallani a Newcastle United és a Chelsea érdeklődéséről is.

A transzfervilágban szinte mindig megbízható információkkal rendelkező Fabrizio Romano szerint Sülének összesen három kérője volt az olasz és az angol első osztályból, de ő végig prioritásnak érezte azt, hogy Németországban maradjon.

Egyes források szerint a játékos távozásának mozgatórúgója a klubon belüli megbecsülés hiánya volt, nem pedig az évi fizetésének összege. Ügynöke, Volker Struth ma arról nyilatkozott, hogy a Bayern eredetileg januárra tervezte a szerződéstárgyalásokat, azonban karácsony után Süle már tudta, hogy új kihívásra van szüksége. Valószínűleg régóta érett benne a gondolat, hogy távozni fog.



Niklas Süle to miss internationals

Hansi Flick válogatottjának is fontos embere Niki.

Struth később azzal folytatta, hogy Niklasnak voltak más opciói is, ráadásul olyanok, amelyek nagyobb fizetést garantáltak volna neki. Szerinte a védő nagyon gyorsan döntött a Dortmund megkeresése után és személy szerint meg is lepődött azon, hogy végül mellettük döntött ügyfele.

„Az elmúlt napokban és hetekben nagyon sok találgatás jelent meg velem kapcsolatban arról, hogy mit akarok és miért. Már hetekkel ezelőtt eldöntöttem, hogy a Borussia Dortmundban akarok játszani a jövőben. Úgy éreztem, hogy akarnak engem, mint ember és labdarúgó. Pillanatok alatt eldöntöttem, hol fogok játszani a jövőben.” – nyilatkozta Süle a Bildnek. Hozzátette, hogy a BVB sportigazgatói kara „az elejétől kezdve lelkes volt” az átigazolással kapcsolatban.

Ez azért érdekes, mert a Bild a transzfer hivatalos bejelentése után arról írt, hogy a Bayern vezetőségének tagjai egészen addig nem tudtak a hátvéd új klubjáról, amíg ma délután a BVB-től valaki fel nem hívta őket.

FC Bayern: Salihamidzic über Zukunft von Niklas Süle - kicker

Akárcsak Gnabry, Süle is futballozott Nagelsmann alatt a Hoffenheimben.

Sülinho tehát júliustól már nem Münchenben kezdi meg az előszezont. Sok sikert kívánunk neki és ezt a cikket az ő Bildnek elmondott mondataival zárjuk.

„Nagyon sikeres időszakom volt a Bayern Münchennel eddig. Megnyertem mindent, amit meg lehetett nyerni. Erre szeretnék építeni a következő hónapokban ezekkel a nagyszerű csapattársakkal, ezzel a kiváló edzővel és még több címet akarok a magasba emelni.”

via Bild, SPORT1, Fabrizio Romano

Süle átigazolása és ami mögötte van
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top