Akadémia

El kellett kérni a suliból is – Wanner aláírta első profi szerződését a Bayernnel



Összeszedtünk minden fontos információt Wanner szerződéshosszabbításával kapcsolatban.

A Bayern München profi szerződést kötött Paul Wannerrel. A 16 esztendős középpályás a valaha volt legfiatalabb játékos, aki pályára lépett a klub színeiben. Julian Nagelsmann a Gladbach elleni 2-1-es vereség során küldte őt a pályára először, majd a Köln és a Hertha elleni győzelmek alkalmával is bevetette őt.

„Nagyon boldogok vagyunk, hogy Paul Wanner folytatja az eddig jól sikerült fejlődését a Bayernnél. Megmutatta az edzéseken, hogy van esélye tovább fejlődni, köszönhetően a tehetségének. A tény, hogy 16 évesen már játszott a Bundesligában, nem csak őt, de a Bayern Campust is igazolja.” – mondta a tinédzserről Hasan Salihamidzic, a klub sportigazgatója.

Természetesen Julian Nagelsmann is örült a hírnek: „Engedtük neki, hogy megtegye az első lépéseit a Bundesligában. Reméljük még jó sok fogja követni. Paul egy különleges tehetség. Az edzői stáb és én megpróbáljuk majd felérni az általa elvártakhoz, ugyanakkor ehhez az is kell, hogy Paul is mindent beleadjon.”



A játékos is nyilatkozott a szerződés aláírása után: „Nagyon büszke és boldog vagyok, hogy aláírtam az első szerződésem a Bayernnel. Gyerekkorom álma vált valóra. 12 éves korom óta a Bayern Münchenben focizom és itt akartam mindig is profi lenni. Szeretném megköszönni mindenkinek a Bayern Campuson és Hasan Salihamdzicnak, valamint Julian Nagelsmannak is. Köszönöm a családomnak is, akik mindig támogattak engem.

Wanner a Ravensburg akadémiájáról érkezett 2018-ban és az U14-es csapattól kezdve már minden korosztályos együttesben szerepelt. A sajtóhírek szerint a Bayern terve az, hogy Wannert beillessze a nagyok közé és játéklehetőséget adjon neki, ahogy ezt Musialával is tette. A kölcsön nincs az opciók között. Nagelsmann, Brazzo és Marco Neppe (a bosnyák társa) bízik abban, hogy Wannernek sikerülni fog befutni a bajoroknál.

A SPORT1 úgy folytatja, hogy a klub még Paul iskolájával is megegyezett. A 10. osztályos spíler így reggelente tud edzeni a profikkal, majd folytatni a középiskolát. Nagelsmann mellett Müller és Kimmich is támogatta Wannert és beszélgetett vele. Nagyon nagy szerepet vállaltak abban, hogy Wanner és a családja a szerződés mellett döntsön.

via Bayern München, SPORT1

El kellett kérni a suliból is – Wanner aláírta első profi szerződését a Bayernnel
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top