Interjúk és nyilatkozatok

Sané: Csak ne csináljanak védőt belőlem!



Leroy Sané adott interjút a Kickernek.

A Bayern szélsőjének mostanában nagyon jól megy. Erről és a korábbi gyenge formájáról is beszélt a Kickernek.

A Bayernben töltött első másfél évéről: Már ki tudom jelenteni azt, hogy 100%-osan megérkeztem a Bayern Münchenbe. Az előző szezon egy kicsit nehéz volt a koronavírus miatt és a keresztszalag szakadásom miatt. Egy idény kellett, hogy rendbe tegyem a dolgokat. Teljesen fitt vagyok és tudom mire van szükségem és mit kell tennem. Ismerem a testem.

Arról, hogy a 2020/21-es idény előtt azt mondta, szeretne több gólt rúgni szezononként: Nem panaszkodhatok. Relatíve több helyzetem van és megpróbálom őket értékesíteni. Minden játékos azt akarja, hogy jobb legyen. Nem gondolok konkrét számra. Lewandowskit például gólokban mérik – az én esetemben nem ez a helyzet. Ha 2-0-ra nyerünk és Lewa szerzi mindkettő találatot, akkor ugyanolyan boldog vagyok, mintha én lőttem volna őket.

Arról, hogy az a Sané-e, aki akart lenni: Olyan focit játszok, amit szeretek és megmutatom, mit tudok a pályán. Jelenleg jól mennek a dolgok. Érzem a szurkolók támogatását. Szép dolog.



Sané with a successful FC Bayern debut

Leroy tavaly is beleadott mindent, de nem sikerült a legjobbját nyújtania.

Arról, hogy tavaly kifütyülték: Meg tudom érteni a drukkereket. Amikor nem szeretik, amit látnak, dühösek tudnak lenni. Ha jól játszol, mindenki ünnepel, de ha rosszul, akkor rád kiabálnak. Ez a versenyszerű sport és ezzel együtt kell élnem. Akkortájt én is mérges voltam. De nem a szurkolókra, hanem magamra. Csak szeretném élvezni a focit. Hiszek magamban. Gyakran fütyülnek ki idegenbeli meccseken, de ez nekem extra löketet ad.

Arról, hogy Hansi Flick méltatta őt többször is: Természetesen ez segít. Ha jól focizol, akkor a dolgok egy kicsit nyugisabban mennek. De nem feltétlenül kell, hogy méltassanak.

A védekezésről: Nekünk, támadójátékosoknak a labda nélkül is sokat kell dolgozniuk. Ez megnehezíti az ellenfél dolgát. Ha megnyerek egy védekező párharcot, az segít ritmusban maradni. Meg tudom érteni Manuel Neuert, amikor ideges egy bekapott gól után, hiszen szinte minden kivéd, amit ki lehet, gyakran lehetetlen mozdulatokkal. Fejlődnünk kell, ami a védekező hozzáállást illeti.

Benfica 0-4 Bayern Munich: Stunning Leroy Sane free-kick sparks late surge to battling win for visitors - Eurosport

Az idei BL-szezon egyik legjobb játékosa Sané.

Arról, hogy miben kell fejlődnie, mint játékos: Például a helyezkedésemben. Általánosságban beszélve szeretnék jól focizni, miközben kockázatot vállalok. Dolgozok azon is, hogy jobban fejezzek be több posztról is. A jobb lábamat is erősítgetem.

A kedvenc posztjáról: Nem akarom, hogy védőt csináljanak belőlem. (Nevet) Ameddig a támadásban veszek részt, nyitott vagyok mindenre. Az, hogyha több poszton is játszol, segít fejlődni. Jól érzem magam a bal és a jobb oldalon és középen is. Jól mennek a dolgok. A 10-es mez nem véletlenül van rajtam és illik is rám, hiszen egy olyan pozícióban focizok, amely mindig ezzel a számmal volt azonosítva.

Arról, hogy a közvélemény szerint unalmas a Bundesliga bajnoki versenye: Kívülről úgy tűnhet, hogy a dolgok sokkal izgalmasabbak Angliában, még ha a Manchester City 9 pontos előnnyel vezet is. De azért játsszuk ezt a játékot, mert nyerni akarunk. Nem számít a pontkülönbség addig, amíg miénk a trófea.



Leroy Sané exklusiv: "Ich brauche das Lob nicht unbedingt" - kicker

A legutóbbi meccsen is betalált.

Arról, hogy a Premier League értékesebb-e mint a Bundesliga: Nem hiszem. Tiszteletlenség lenne a Bundesligával, a spanyol és a francia bajnoksággal szemben is. Nem számít melyik ligában focizol, a bajnoki cím megnyerése különleges érzés.

A Bajnokok Ligájáról: A legnagyobb célja a nagy csapatoknak, hogy olyan gyakran nyerjék meg a Bajnokok Ligáját, amilyen gyakran csak lehetséges. Én még mindig nem nyertem meg. Szóval számomra ez a cél még mindig a lista elején van. Remélem, idén sikerül majd.

Arról, hogy az RB Salzburg elleni párharc csak bemelegítés lenne-e a következő körök előtt: Egészen biztosan nem. Úgy megyünk bele ebbe a párharcba, hogy tiszteljük az ellenfelet. Nyerni akarunk és továbbjutni. Mindent megteszünk majd ezért.

Arról, hogy a korábbi csapata, a Manchester City miért nem nyerte még meg a BL-t annak ellenére, hogy nagyon sokat költ: Nagyon sokat számít az éppen aktuális napi forma a Bajnokok Ligájában. A szórakoztató foci nem elég. Egy egyszerű pontrúgás miatt is kieshetsz. Szerencse is kell. Nem úgy működnek a dolgok a BL-ben, mint a bajnokságban.

Germany boss Loew faces calls to drop Leroy Sane for England clash | Sports | Malay Mail

A válogatottban is jó teljesítményt nyújt.

Arról, hogy a BL-t vagy a világbajnokságot nyerné-e meg szívesebben: Mindkét cím a céljaim között van. Nem igazán lehet őket összehasonlítani. Sokan a vébét érzik a fontosabbnak, mert nem minden évben rendezik meg, ami jó dolog.

via Kicker, @iMiaSanMia (Twitter)

Sané: Csak ne csináljanak védőt belőlem!
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top