Egyéb

Értékelés: Köln 0-4 Bayern

Kiütéses győzelmet arattak kedvenceink a Köln otthonában és ezzel megőrizték 6 pontos előnyüket a Bundesliga élén a rivális BVB előtt. De lássuk egyenként, hogyan teljesítettek játékosaink ezen a könnyed meccsen (1-pocsék, 2-gyenge, 3-átlagos, 4-jó, 5-kiváló).

Kezdőjátékosok

Manuel Neuer – szerkesztői értékelés: 4

Uth góljánál szerencséje volt, hogy a VAR les miatt érvénytelenítette a kölni támadó találatát, azonban volt két nagy védése is, nem utolsó sorban pedig kapott gól nélkül hozta le a 300. Bundesliga meccsét. Összességében tehát Neuer szokás szerint jó teljesítményt nyújtott, pláne annak tudatában, hogy még csak pár napja tért vissza a karanténból.

Joshua Kimmich – szerkesztői értékelés: 4

Csakúgy, mint a Gladbach elleni évnyitón, Kimmich a kényszerhelyzet miatt a Köln ellen is jobbhátvédként kezdett annyi különbséggel, hogy a tegnapi meccsen már jóval stabilabban játszott, mivel 7 labdaszerzése is volt hátul, emellett pedig a támadásépítésben is fontos szerepet vállalt, 8 kulcspasszt kiosztva. Jó értékelést kap.

Benjamin Pavard – szerkesztői értékelés: 4

Kimmich-hez hasonlóan Pavard is ezúttal sokkal stabilabb volt hátul, mint a Gladbach ellen. A francia a 7 labdaszerzése mellett 2 fejpárbajt is megnyert a Köln támadóival szemben.

Niklas Süle – szerkesztői értékelés: 4

Az első játékrészben volt pár eladott labdája hátul, mindent összevetve viszont ő is határozottan lépett fel a védelemben, sőt 6 pontos hosszú indítást is megejtett hátulról.

Marcel Sabitzer – szerkesztői értékelés: 3

A Gladbach elleni pocsék teljesítménye miatt egyértelmű volt, hogy annál csak jobb játékkal rukkolhat elő és ez így is történt. Kénytelen volt tegnap is balhátvédként játszani, viszont most is jól látszott, hogy elég bizonytalanul játszik ezen a poszton. Kijelenthető tehát, hogy Sabitzer hosszú távon nem lehet alternatív megoldás a védelem bal oldalán. Összességében átlagos teljesítményt nyújtott.

Marc Roca – szerkesztői értékelés: 3

Mélységi irányítóként Roca játékából ezúttal is hiányzott az a kreativitás, amelyet Kimmich szokott felmutatni a 6-os poszton. Védekezés tekintetében viszont most is remekül látta el a feladatát, így átlagosnak mondható a teljesítménye.

Corentin Tolisso – szerkesztői értékelés: 4

A karanténból visszatérve Tolisso remek játékkal rukkolt elő, mivel több kulcsfontosságú szerelést is bemutatott hátul, emellett pedig a támadásépítésben is gazdagon kivette a részét. Teljesítményét egy csodálatos bombagóllal koronázta meg. Jó értékelést írunk tehát a neve mellé.

Serge Gnabry – szerkesztői értékelés: 3

Folyamatosan aktív folt a támadásépítésben, viszont szokatlan módon nem volt annyira hatékony a játéka, mint általában: cselei nem nagyon jöttek be (4 sikeres csel a 10 próbálkozásból) és sok párbajt is elveszített az ellenfél védőivel szemben. Átlagos teljesítményt nyújtott.

Thomas Müller – szerkesztői értékelés: 4

Szokásához híven Müller ezúttal is hozta szokásos formáját a Bayern támadásépítésében: 4 kulcspassza mellett természetesen 2 gólpasszt is kiosztott. Jó értékelést kap.

Jamal Musiala – szerkesztői értékelés: 3

Gnabry-hoz hasonlóan Musiala sem váltotta meg a világot ezen a meccsen, ez talán annak tulajdonítható, hogy az utóbbi időben a hiányos keret miatt kénytelen volt a 8-as poszton játszani és most kissé nehézkesen ment a játék neki a balszélen. Volt pár jó megmozdulása, de összességében átlagosnak mondható a teljesítménye.

Robert Lewandowski – szerkesztői értékelés: 5 – Meccsembere

Lewandowski ott folytatja 2022-ben, ahol 2021-ben abbahagyta: a Gladbach elleni gólja után most egy mesterhármast vágott a Köln kapujába és ezzel megszerezte pályafutása 300. Bundesliga találatát is. Nem is kérdés, hogy ő volt a meccsembere.

Kép

Cserejátékosok

Leroy Sané – szerkesztői értékelés: 4

A karanténból visszatérő Sané csereként beállva 30 perc alatt többet mutatott a szélen, mint Gnabry és Musiala együtt az egész meccs során. Leroy ugyanis 2 gólpasszt is kiosztott a hajrában. Jó értékelést kap:

Tanguy Nianzou – szerkesztői értékelés: –

Tolisso késői cseréje volt, így nem játszott eleget ahhoz, hogy értékelni lehessen a teljesítményét.

Omar Richards – szerkesztői értékelés: –

Sabitzer késői cseréje volt, így nem játszott eleget ahhoz, hogy értékelni lehessen a teljesítményét.

Paul Wanner – szerkesztői értékelés: –

Roca késői cseréje volt, így nem játszott eleget ahhoz, hogy értékelni lehessen a teljesítményét.

Malik Tillman – szerkesztői értékelés:

Müller késői cseréje volt, így nem játszott eleget ahhoz, hogy értékelni lehessen a teljesítményét.

 

 

 

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top