Bundesliga

„Fura volt” | Reakciók: Bayern 1-2 Gladbach



A Bayern München 2-1-es vereséget szenvedett a Borussia Mönchengladbachtól.

A tegnapi mérkőzés után a Bayern edzője és két játékosa, illetve az ellenfél képviselői is nyilatkoztak a sajtónak. Nagelsmann beszélt a visszatérőkről és Goretzkáról is, a többiek között pedig a legfontosabb kérdés az volt: vajon megérdemelte-e a győzelmet a Gladbach.

Julian Nagelsmann

A meccsről: Jól játszottunk az első 25 percben és dominánsak voltunk. Az egyenlítő gól nagyon idegesítő volt. Nem is volt jó a beadás, viszont rosszul védekeztünk. Egyszerű a helyzet: ha simán tisztázunk, semmi sem történt volna. Nagyon könnyű levédekezni ezeket. Szerintem ez egy nem megérdemelt vereség, még akkor is, ha a Gladbachnak voltak helyzetei kontrákból. Nem játszottunk olyan rosszul.

Sabitzerről: Marcel Sabitzer balhátvédként máshogy védekezik, mint Davies. Mélyen húztuk meg a vonalainkat és nem állt rendelkezésünkre minden játékos a legjobb posztján, de ez most a helyzet. A magas presszingben jól teljesítettünk.



A kerethelyzetről: Omar Richards, Coco Tolisso és Kingsley Coman folytatja az edzést. Comannak és Tolissónak izomproblémái voltak a téli szünet előtt, szóval meg kell azt is néznünk, hogyan reagálnak az edzésre a héten. Nem hiszem, hogy más kezdőjátékos visszatérne a Köln ellen.

Goretzkáról: Ma Innsbruckban volt. Talán holnap többet fogunk tudni. 8 hete nem edzett. Nincs olyan forgatókönyv, ami szerint visszatér a Köln ellen.

Image

Ulreich is megszólalt a meccs után.

Mások

Thomas Müller: Az első félidő egy kicsit fura volt. 25 percig teljes kontroll alatt tartottuk a meccset. Aztán gólt kaptunk a semmiből. Túl passzívan védekeztünk. Sok labdát veszítettünk el. Próbálkoztunk a szünet után is, de nem volt minden tökéletes. Kapufát rúgtunk és Yann Sommer bemutatott néhány jó védést. A Gladbach tutira nem a kedvenc ellenfelünk az elmúlt években.

Sven Ulreich: Máshogy képzeltük el a dolgokat. Olyan formációban játszottunk, amit nem sokat gyakoroltunk. Ugyanakkor a cél a három pont volt. Az első félidőben 20 percig nem koncentráltunk eléggé és beszedtük a gólokat. Akkor engedtük meg a Gladbachnak, hogy visszajöjjön a meccsbe.



Adi Hütter, a Gladbach edzője: Egyáltalán nem volt érdemtelen a győzelmünk. Ha a helyzeteket számolod, volt pár nekünk is. Szeretnék gratulálni a csapatomnak. Keményen harcoltak és jól védekeztek.

Florian Neuhaus, az ellenfél egyik gólszerzője: Jól alkalmaztuk a tervünket. A Bayernnek sok hiányzója volt, de ez nem járt a fejünkben. Természetesen így akartunk ma játszani. Fontos volt, hogy reakciót mutassunk. Sikerült.

Image

Sommer megint bemutatott több védést is.

Yann Sommer, a vendégek kapusa: A Bayern keményen nyomott és természetesen mindent megpróbáltak, hogy mögénk kerüljenek. Egyes esetekben szerencsések voltunk. Viszont fontos volt, hogy megszerezzük a három pontot. Nagyszerű, hogy nyertünk a Bayern ellen. Most folytatni kell ezt a sorozatot.

Max Eberl, a Mönchengladbach sportigazgatója: Fair play a Bayerntől, hiszen kérték, hogy halasszák el a meccset. Így is játszottak és mindent megtettek azért, hogy egy erős keretük legyen. Tisztelet nekik, hogy eljöttek a meccsre. Természetesen nekem egyszerűbb most, mert nyertünk. Talán megérdemeltük a győzelmet, de hogy teljesen megérdemeltük-e, az jó kérdés. Igyekeztünk magasan presszingelni a Bayernt.

via @iMiaSanMia

„Fura volt” | Reakciók: Bayern 1-2 Gladbach
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top