Sérülés

Goretzka térde hetek óta fáj – az elmúlt hónapban a visszatérésén dolgozott



A Bild szerint Leon Goretzka még mindig térdfájdalmakkal küzd.

A Bayern München kezdőcsapatának fontos tagja, Leon Goretzka nem edzett a csapattal a tegnap megtartott első idei tréningen. Előbb Serge Gnabry társaságában végzett futóedzéseket, majd Simon Martinello rehabilitációs edzővel dolgozott egy órát.

A 26 éves középpályás december eleje óta küzd térdproblémákkal. Pontosabban a térdkalácsa fáj, amelynél egy ín sérült meg vélhetően az Arminia Bielefeld elleni találkozón, amelyen csak 56 percet játszott.



Az a találkozó november 27-én volt, egy héttel utána pedig következett a Dortmund elleni rangadó, amelyet Goretzka személy szerint nagyon fontosnak tartott és emiatt vállalta a játékot. A Bild szerint komoly kockázatot vállalt abban a 65 percben, amit a pályán töltött a Bayern december 4-i győzelme során.

A játékosnak már a Der Klassiker előtti edzést is félbe kellett hagynia és félt, hogy az lesz az utolsó mérkőzése 2021-ben – ez végül így is lett. A lap információi szerint az azóta eltelt egy hónapban folytatódtak a fájdalmak, méghozzá olyannyira, hogy a szezon utolsó négy találkozóján már kerettag sem tudott lenni.



Lothar Matthäus doubts Bayern Munich can defeat Borussia Dortmund minus Joshua Kimmich and Leon Goretzka - football

Nem biztos, hogy januárban már összeáll a középpályásduó.

Szerencsére januárban nincsen sok mérkőzése a Bayernnek. Az ebben a hónapban tervezett három meccs között egy-egy hét szünet lesz, ez pedig nem rossz hír Goretzkának, aki a hetek óta dolgozik visszatérésén. A rehabilitáció azonban még tovább tarthat a sérült ín tavalyi megerőltetése miatt.

Remélhetőleg a szezon fontos heteire visszatér a csapatba, amelyben a jelenlegi szezont figyelembe véve 18 mérkőzésen 2 gólt és 2 gólpasszt jegyzett.

via Bild

Goretzka térde hetek óta fáj – az elmúlt hónapban a visszatérésén dolgozott
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top