Interjúk és nyilatkozatok

Goretzka: Nincs az a pénz, ami egyenértékű azzal, hogy a barátaiddal nyerhetsz trófeákat



Leon Goretzka a Bayern München hivatalos magazinjának, a Säbener 51-nek adott interjút.

A Bayern 26 esztendős német középpályása, Leon Goretzka tavaly hosszabbított a klubbal, méghozzá 2026-ig. Most a futballal kapcsolatos elképzeléseiről, Kimmichről, Nagelsmannról és a pénzről is beszélt.

Arról, hogy az első sajtótájékoztatóján úgy nyilatkozott, hogy szeretne felelősséget vállalni a Bayernen belül: Tudom, hogy az ember nem érhet el csak azzal valamit, hogy kimondja azt. Viszont tudatni akartam az emberekkel, hogy van egy tervem – és már kimondhatom, elértem a céljaimat.



A Bayern ideális erősségéről: Az a fölény, amiben játszottunk a hat trófeát hozó évünkben – főleg azokban a hónapokban, amikor az első karantén volt – nagyon-nagyon erős volt. Úgy léptünk a pályára, hogy tudtuk, át tudunk rohanni az ellenfelen és nyerni fogunk. Sokkal kimerítőbb, ha az ember üldöz valakit: harcolni kell és muszáj beleadni mindent újra és újra, főleg ha a dolgok nem mennek valami jól. Nem veszthetünk meccseket, még döntetlent se játszhatunk – csak nyerni szabad.

Kapcsolatáról Kimmichhel: A mi esetünkben azt mondanám, vakon tudjuk, mit fog csinálni a másik. Ez már akkor is így volt, amikor az első alkalommal játszottunk együtt még a német U21-es válogatottban, Horst Hrubesch alatt. Ez egy olyan kapcsolat, amelyben őszintén bármit mondhatsz a másiknak anélkül, hogy megbántanád. Szerintem ezt jelenti a barátság. Számíthatunk egymásra.

Goretzka már most Kimmichhel játszotta karrierje során a legtöbb mérkőzést: 154-et.

A pénzkérdésről: Nyilvánvaló, hogy a pénznél vannak sokkal fontosabb dolgok is. Ha az emberek azt hiszik, hogy a tárgyalások során a téma csakis az utolsó eurók kisajtolása, akkor nagyon is tévednek. Szerződéshosszabbítás során nem a pénz az elsődleges tényező. Számomra nagyon fontos, hogy azonosulni tudjak a klubbal. A világ összes pénze nem éri meg azt, amikor ilyen magas szinten játszhatsz és nyerhetsz trófeákat a csapattársaiddal, akik kvázi már a barátaid.

Nagelsmannról: Most egy sokkal nyitottabb és változatosabb futballt játszunk, de még kell egy kis idő, amíg tökéletesíteni tudjuk ezt a rendszert. Jó úton haladunk efelé. Tavasszal már sikerülhet is ez, jól fog jönni a szezon döntő szakaszában. Szeretem a videóelemzéseket is, mert sokat lehet tanulni belőlük.



A játékstílusról: Híve vagyok a magas és agresszív presszingnek. Folyamatosan a labdaszerzésre majd annak birtoklására hajtunk és dolgozunk a tökéletes helyezkedésen is. Ez az a játékstílus, amellyel teljes mértékben tudok azonosulni.

via Säbener 51 (Bayern München), Pannonbajor

Goretzka: Nincs az a pénz, ami egyenértékű azzal, hogy a barátaiddal nyerhetsz trófeákat
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top