Adventi naptár

Adventi Naptár #24 – Lewandowski ötödik gólja a Wolfsburg ellen



Idén decemberben minden este nyolckor nosztalgiázunk egy kicsit veletek és egészen szentestéig naponta visszaemlékszünk egy-egy ikonikus Bayern-gólra. Ma van szenteste, úgyhogy ma kicsit korábban nyitjuk az ablakot.

Elérkeztünk a naptár záróablakához. A legutóbbi 10 év egyik legnagyobb sporttörténelmi pillanatát hoztuk el, amely sok modernkori Bayern-szurkoló legkedvesebb emléke. Ki más szállította volna, mint a klub élő legendája, Robert Lewandowski…

Engedjetek meg ennyi személyes történetet: ez a mérkőzés egy napra esett a magyar futsalválogatott románok elleni Eb-pótselejtezős meccsével. Azt a találkozót élőben adta az M4, míg ezt az Eurosport közvetítette. Kevés olyan Bayern-drukker van a világon, mint szerkesztőink egyike, aki a futsalmeccs miatt pont lemaradt az egész kilencperces csodáról. Mondjuk a magyarok meccse sem volt kutya!

Visszatérve a gólhoz: 2015. szeptember 22-én a Bayern a Wolfsburgot fogadta. Caligiuri szerezte meg a vezetést az ellenfélnek és a szünetre hátrányban mentek a bajorok. A félidőben Thiago helyére állt be Lewa és az 51. és a 60. perc között 5 gólt rúgott. Az ellenfél védelmében ott volt az korábbi Bayern-játékos Dante is, aki így bő egy év leforgása alatt két megalázó vereséget szenvedett el olyan csapatoktól, amelyekben ott volt Müller, Neuer, Boateng, Lahm és Götze is (2014-es 7-1).

Lewandowski sokoldalúságát szépen megmutatták a gólok, de azt is tökéletesen érezte, hogyan kell lezárni egy ilyen szenzációs teljesítményt: a 60. percben félollós mozdulattal lőtt gólt Götze beadásából. Később még egy hatodik is majdnem összejött neki. Nem csak a gólt, hanem a teljes videó felidézését is ajánljuk. 10 perc 38 másodperc gyönyör.

Szeretnénk megköszönni a lájkokat és a visszajelzéseket azoknak, akik minden ablakot kinyitottak az advent során. Boldog karácsonyt!

Adventi Naptár #24 – Lewandowski ötödik gólja a Wolfsburg ellen
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top