Interjúk és nyilatkozatok

Lewandowski: Remélem, engem is a valaha volt legjobb csatárok közt említenek majdRobert Lewandowski interjút adott a Sport Bildnek. Beszélt Messiről és a Bajnokok Ligájáról is.

Robert Lewandowski a 2021-es esztendőben 69 gólt szerzett. Ezzel az idei év vált karrierje legtermékenyebbévé, megdöntötte Gerd Müller egy évben szerzett bajnoki góljainak rekordját (42 volt a korábbi, ő 43-at rúgott) és elérte Cristiano Ronaldo egyéni legjobb teljesítményét is, amelyet 2013-ban ért el.

Így tehát csak egyetlen játékos szerzett nála több találatot egy naptári évben. Lionel Messi, aki 2012-ben 91-szer talált be.Arról, hogy Messi-e a világ valaha volt legjobb játékosa: Mióta profivá váltam, Messi és Ronaldo szinte folyamatosan mindenki fölött állt. Mindig volt köztük egy külön versengés. Az az igazi kérdés, hogy milyen típusú játékosról van szó? Nehéz erre válaszolni. Tisztelem Cristiano kemény munkamorálját. Messi esetében minden olyan egyszerűnek tűnik. Szerintem Cristianónak keményebben kellett küzdenie a sikereiért.

Arról, hogy szerinte kik a labdarúgás valaha volt legjobb középcsatárai: Jó kérdés. Ebbe a kérdésbe beleszámít Messi és Ronaldo is? Ők igazából nem is klasszikus csatárok. Benzema az elmúlt években nagyon meggyőző volt, ahogy Salah, Agüero és Kane is. Ott van Henry, a brazil Ronaldo és Gerd Müller is. Remélem, egyszer engem is megemlítenek ebben a kategóriában.Két legenda egy képen.

Arról, hogy mit szeretne még elérni: Nehéz világbajnokságot nyerni Lengyelországgal, ha őszinte akarok lenni. Nagyon elégedett vagyok azzal, ahogyan alakult a karrierem. De még mindig sikerre éhes vagyok. Amikor megnyerek egy címet, újra meg akarom tenni. Például ott van a Bajnokok Ligája. Minden nap azért dolgozom.

Kedvenc góljáról, amit idén lőtt: Szerintem a Kijev elleni ollózós gólom. Az a találat még élénken él az emlékezetemben.

A valaha lőtt kedvenc góljáról: A Wolfsburg elleni ötödik gólom arról a meccsről, amin 9 perc alatt 5 találatot szereztem.Image

Lewa a napokban kapta meg (virtuálisan) a Sport Bild Év csillaga-díját Gerd Müller özvegyétől, Uschi Müllertől.

Arról, hogy melyik meccsen szeretne betalálni a jövőben: A Bajnokok Ligája döntőjében. Illetve egy mindent eldöntő gólt szeretnék szerezni Lengyelországért a világbajnokság egyenes kieséses szakaszában. Erről álmodok.

A Bajnokok Ligája idei favoritjairól: Számomra a Liverpool, a Manchester City, a PSG, a Real Madrid, a Chelsea és mi számítunk favoritnak. Az első kieséses meccs februárban lesz. Addig még sok minden megváltozhat, de szerintem jelenleg ezek a csapatok előrébb vannak, mint a többiek.

via Sport Bild

Lewandowski: Remélem, engem is a valaha volt legjobb csatárok közt említenek majd
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top