Adventi naptár

Adventi Naptár #23 – Robben gólja a United ellen



Idén decemberben minden este nyolckor nosztalgiázunk egy kicsit veletek és egészen szentestéig naponta visszaemlékszünk egy-egy ikonikus Bayern-gólra.

RobbeeeEEEeeen!

Naptárunk utolsó előtti ablakából Arjen Robben kukucskál, aki sok csodálatos gólt vágott a Bayern München mezében és 2019-ben legendaként távozott a csapattól. Csak azért nem a Dortmund elleni utolsó perces BL-döntős találatát választottuk, mert már két fináléban szerzett gólt is bemutattunk nektek az advent során.

Robben 2009-ben igazolt a Bayern csapatához, miután a Realból távozás mellett döntött, többek között Cristiano Ronaldo érkezése miatt. A váltás olyannira jól sikerült, hogy első szezonjában 23-szor talált be és csapatával egészen a Bajnokok Ligája döntőjéig jutott.

A 2010-es finálé előtt a Bayern a Manchester Uniteddel játszott a negyeddöntőben. Az odavágót a bajorok nyerték Münchenben, ám a visszavágón 3-1-es hátrányban voltak a félidőben.

Ekkor jött Le Cut Inside Man, aki ezúttal nem védjegyévé vált befelé cselezéséből lőtt gólt, hanem Ribéry szögletét értékesítette egy szenzációs kapáslövéssel. A gólöröm is emlékezetes maradt.

Adventi Naptár #23 – Robben gólja a United ellen
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top