Adventi naptár

Adventi Naptár #20 – Kingsley Coman fejese a PSG ellen



Idén decemberben minden este nyolckor nosztalgiázunk egy kicsit veletek és egészen szentestéig naponta visszaemlékszünk egy-egy ikonikus Bayern-gólra.

Coman… A Bayern törékeny szélsője, aki pályafutása legfontosabb meccsén hozzásegítette a Bayern Münchent ahhoz, hogy történelmet írjon. Hansi Flick 2019/2020-as csapata mindent megnyert: a német szuperkupát, bajnokságot, kupát, a Bajnokok Ligáját, az Európai Szuperkupát és a Klubvilágbajnokságot is.

Ennek az együttesnek volt az egyik legfontosabb tagja Coman, akinek ugyan Bayern-karrierjében ez volt az egyik leggyengébb egyéni szezonja, a tavaly augusztusi BL-döntőben a legjobbkor volt a legjobb helyen.

King alig szerepelt a bajorok csapatában a rendhagyóan megrövidülő egyenes kieséses szakaszban. A döntőig összesen 116 percet játszott a négy meccsen és nem vállalt szerepet egyetlen gólban sem. Flick szinte végig a jobb oldalon használta őt, ám a lisszaboni finálé kezdőjébe balszélsőként került.

Az 59. percben Joshua Kimmich – jó szokásához híven – beívelte a labdát, az pedig Coman fejét találta meg. A francia támadó Lewandowski mögött érkezett és Navas mellett a kapuba stukkolt. A PSG-nevelés a PSG ellen csapott le.

Adventi Naptár #20 – Kingsley Coman fejese a PSG ellen
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top