Adventi naptár

Adventi Naptár #17 – Uli Hoeneß gólja az Atlético Madrid ellen

Idén decemberben minden este nyolckor nosztalgiázunk egy kicsit veletek és egészen szentestéig naponta visszaemlékszünk egy-egy ikonikus Bayern-gólra.

Játékosként világbajnoknak és háromszoros BEK-győztesnek mondhatta magát, 27 évesen visszavonult, később majdnem életét vesztette egy repülőgép-balesetben, majd megjárta a börtönt is. Amíg a Bayernnél dolgozott, a csapat 21 bajnoki címet nyert, 12 DFB-kupát hódított el és kétszer megnyerte a BL-t is. Amit azért a klubért tett társával, Karl-Heinz Rummeniggével, sosem felejtik a szurkolók.

Hoeneßnek természetesen futballistaként is nagy szerepe volt a Bayern sikereiben. Összesen 339-szer ölthette magára a bajorok mezét. 1974. május 15-én ő is ott volt a Bayernben, amikor az az Atlético Madriddal találkozott a Bajnokcsapatok Európa-kupája döntőjében. Ez volt az első alkalom, hogy ez a két klub bejutott a sorozat fináléjába.

Az első találkozó 1-1-es döntetlennel ért véget. Méghozzá úgy, hogy Hans-Georg „Katsche” Schwarzenbeck a 120. percben szerzett egyenlítő találatot, hogy újrajátszásra mentse a párharcot. A legendás Udo Lattek gárdája két nappal később 4-0-ra nyert a visszavágón és elhódította a Bayern első BEK/BL-címét az eddig szerzett 6-ból.

Gerd Müller mellett Hoeneß duplázott a döntőben. Ő szerezte az első és a negyedik találatot is. Előbbi vált ikonikussá: Paul Breitner indításából iramodott meg a félpályánál, majd a labdacipelést követően Miguel Reina kapus lábai között gurította el a játékszert.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top