z_kiemelt2

Értékelés: BVB 2-3 FCB

Új rovatunkban ezentúl szubjektív értékelést fogunk közétenni a meccsek után, ahol 1-5-ig terjedő skálán (1-pocsék, 2-gyenge, 3-átlagos, 4-jó, 5-kiváló) pontozzuk a játékosaink teljesítményét, mellé rövid magánvéleményt is társítva.

Kezdőjátékosok

Manuel Neuer – szerkesztői értékelés: 3

Érdekes módon a 100 perc alatt Neuer-nek egyáltalán nem kellett nagy bravúrt bemutatnia, a hosszú indításoknál azonban szokásához híven remekül jött ki sepregetni a kapujából. A gólokról nem tehetett, így átlagosnak mondható a tegnapi teljesítménye.

Benjamin Pavard – szerkesztői értékelés: 2

Hát, nem Pavard volt a védelem legstabilabb embere a tegnap este, a veszélyes dortmundi támadások ugyanis rendre a francia jobbhátvéd oldaláról érkeztek, sőt, az első hazai gól is innen érkezett. Nagyon nehezen vette fel a versenyt a Guerreiro-Bellingham párossal szemben. Volt azonban pár tisztázása és szerelése is, ezért kap pocsék helyett gyenge teljesítményű értékelést.

Dayot Upamecano – szerkesztői értékelés: 1

Ha Pavard teljesítményét gyengének minősítettük, akkor Upamecano tegnap esti játéka mindenképp pocséknak nevezhető. Dayot ugyanis rengeteg egyéni hibát vétett a védelem tengelyében, ráadásul ezúttal Haaland-ot sem tudta olyan mértékben kizárni a játékból, mint ahogy az még augusztusban sikerült neki a Szuperkupa-döntőben. A második dortmundi gól egyértelműen az ő hibájának következménye.

Lucas Hernández – szerkesztői értékelés: 3

Upa baklövései miatt a stabilitásért Hernández felelt a tegnap este, aki viszonylag jól is végezte feladatát, egyedül viszont elég nehéz dolga volt. A vitatható tizenegyes előtt viszont ő volt a vétkes Reus-al szemben. A hajrában aztán egy sérülést is sikerült összeszednie, emiatt le is kellett cseréljék. Átlagos teljesítményt nyújtott.

Alphonso Davies – szerkesztői értékelés: 3

Davies szokásához híven rendkívüli fejfájást okozott az ellenfél védelmének a baloldalon, a BVB jobbhátvédje, Meunier viszont remekül állta a sarat vele szemben, így veszélyt elég ritkán tudott generálni az elfutásaival. Helyette inkább üres területeket hagyott maga mögött, ami inkább a dortmundi kontrákat tette veszélyessé. Átlagosnak mondható a tegnapi teljesítménye.

Leon Goretzka – szerkesztői értékelés: 3

Goretzka tegnapi teljesítményén meglátszott, hogy a korábbi sérülése miatt nem 100%-os, mivel elég nehezen tudott részt venni a támadásépítésben – mondjuk ebben Kimmich hiánya is biztosan közrejátszott. Átlagos volt a teljesítménye.

Corentin Tolisso – szerkesztői értékelés: 2

Annak ellenére, hogy sérülése óta viszonylag jó teljesítményt nyújt kezdőként Kimmich távollétében, észrevehető, hogy ez csak kisebb csapatok ellen megy neki, tegnap este ugyanis elég sok labdát szórt el a középpályán és elég nehezen tudta megállítani a dortmundi támadásokat. Volt pár fontos szerelése, a végén kihagyott üres kapus helyzet miatt azonban gyengének véljük a teljesítményét.

Kingsley Coman – szerkesztői értékelés: 4

Coman végig óriási veszélyt jelentett a  hazaiak számára jobb oldalon. Gyorsaságának és remek cseleinek köszönhetően nagyon sokszor „megetette” Guerreiro-t és alakított ki Bayern-helyzetet. Emellett pedig gólt is szerzett, ezért is kapja a jó értékelést tőlünk.

Thomas Müller – szerkesztői értékelés: 4

Müller maga direkt nem sokat tett hozzá a győzelemhez, leszámítva a gólpasszát Lewandowski első góljánál. Közvetve viszont ismét kulcsfontosságú szerepet játszott a sikerben – köszönhetően a tőle megszokott remek helyzetfelismeréseknek és helyezkedésnek a támadóharmadban. Összességében jó teljesítményt nyújtott.

Leroy Sané – szerkesztői értékelés: 3

Coman-al ellentétben Sané megmozdulásai már nem voltak túl hatékonyak a bal oldalon, mondjuk ehhez részben Meunier stabil védekezése is hozzájárult. A második félidőben Nagelsmann is észrevette ezt és ezért le is cserélte őt. Átlagos volt a teljesítménye.

Robert Lewadowski – szerkesztői értékelés: 5 – Meccsembere

Aktivitást tekintve tegnap este nem tudta kivenni teljesen a részét a támadásokból, de így is duplázni tudott, mivel világklasszis módon amikor kellett, akkor mindig jó helyen volt – előbb Hummels hibáját használta ki könyörtelenül, majd szokásos módon a tizenegyest értékesítette hidegvérrel. A kiváló értékelés mellett a meccsembere díjat is természetesen neki adjuk.

Kép

Cserejátékosok

Serge Gnabry – szerkesztői értékelés: 3

Annak ellenére, hogy csereként állt be, Sané-val ellentétben sokkal hatékonyabban mozgott elől és többször is gondot okozott a BVB védelmének, amely amúgy sem állt a helyzet magaslatán az egész meccs alatt. A 25 perc alatt összességében átlagos teljesítményt nyújtott.

Jamal Musiala – szerkesztői értékelés: 3

Ezúttal nem nagyon tudott berobbani csereként, a középpályán viszont jobban mozgott, mint a fásultnak tűnő Goretzka. Átlagosnak mondható a teljesítménye.

Niklas Süle – szerkesztői értékelés: 3

A sérült Hernández cseréjeként Süle stabilitást is hozott a védelembe, amelyre szüksége is volt a hajrában a bajoroknak. Átlagos teljesítményt írunk az ő neve mellé is.

Tanguy Nianzou – szerkesztői értékelés: –

Késői csere volt, így nem játszott eleget ahhoz, hogy értékelni lehessen a teljesítményét.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top